Cukormentes gumicukor


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

A gumicukor rajongókat elkeserítheti a tudat, hogy kedvenc rágcsálnivalójukból csak keveset és ritkán fogyaszthatnak, ha nem szeretnének gömbölyűbbek lenni. De van erre is megoldás: a cukormentes gumicukor.

Mit tegyünk, ha nem tudunk ellenállni bizonyos finomságoknak, de sajnos van bennük cukor? 

Próbáljuk ki a cukormentes változatot – ha meg lehet oldani! Cukormentes cukor – furcsán hangzik, de cseppet sem olyan rossz, mint hisszük. Sőt, ha nagy kedvenc a gumicukor, a cukormentes gumicukor otthon is elkészíthető. 5 percet vesz igénybe!

Minden íz benne van, amit szeretünk, de az eredetihez képest semennyi cukor! Némi problémát jelenthet, hogy milyen formában készüljenek a cukrok. Ha nincs kifejezetten cukorka formánk, használhatunk hozzá mini muffin készítőt vagy jégkockatartót is.

Hozzávalók

-1 csomag cukormentes, ízesített zselatin (bármilyen ízben)
-6 csomag natúr zselatin
-½ csészényi hideg víz
-2-3 cukorka forma, a tervezett cukormentes gumicukor méretétől függően

A cukormentes cukor elkészítése

Készítsük elő a cukorkaformákat azzal, hogy nem ragadós főző spray-jel befújjuk belsejüket. Kombináljuk a nem ízesített és az ízesített zselatint, valamint a hideg vizet egy kisméretű serpenyőben. Kevergessük, amíg jól össze nem vegyülnek. Helyezzük a serpenyőt a tűzhelyre, közepes lángra. Folytassuk a kevergetést, miközben a keverék felmelegszik és folyékonnyá válik.

Ha a keverék már teljesen folyékony, vegyük le a serpenyőt a tűzről, és a keveréket öntsük az előkészített cukorkaformákba. Hagyjuk, hogy lassan kihűljenek. Majd tegyük őket a hűtőszekrénybe 10 percre, hogy megszilárduljanak.

Amennyiben már szilárdak, óvatosan vegyük ki őket a formákból, és a cukormentes gumicukor máris előállt – csak élveznünk kell

forrás: napidoktor.hu

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...