Cukorbeteg vagy? Akkor ezt a csodateát el kell készítened!


Hirdetés


Az alábbiakban egy egyszerű, de igencsak hatásos tea receptje található. A babhéj-tea azoknak ajánlott, akik cukorbetegséggel küzdenek, hiszen a fehér bab szárított héja, segít abban, hogy a cukorszint normalizálódjon. Ajánlott betartani a pontos receptet, és a kúra ideje alatt rendszeresen mérni a vércukor szintet.

babhejA tea hatásai között említhető, hogy csökkenti a vércukorszintet, a vérnyomást, vizelethajtó, veseserkentő és tisztító is. Cukorbetegség esetén alkalmazva a tea fogyasztó hatással rendelkezik és csökkenti a vércukorszintet. Érdekességként azt is megjegyezhetjük, hogy mosóvízhez keverve újjá varázsolhatjuk segítségével a gyapjú ruhaneműket.

Elkészítés: Forraljunk fel 5 dl vizet, és tegyünk bele 2 evőkanál babhéjat. Fedjük le, majd lassú tűzön főzzük 2 percig, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni húsz percig. Szűrjük le, és adagokra elosztva fogyasszuk egész nap, úgy, hogy minden főétkezés előtt és után fél órával igyunk belőle.

Ha súlyosabb a betegség, emelhetjük az adagot 1 liter vízre és 3-4 evőkanál babhéjra. Édesítés nélkül fogyasszuk, a kúra maximum 2 hónapig tarthat a fent említett betegségek esetében. Kivétel a cukorbetegség, ez esetben ugyanis hosszabb ideig is ihatjuk, ha hetente egy nap szünetet beiktatunk.

FIGYELEM! gyógynövényként a kúrához a fehér héjú bokros bab szárított változata használható!

Szerző: twice.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...