Csontleves – az igazi ásványi anyag bomba


Hirdetés


A csirkék és a marhák csontjai és izmai sok ásványi anyagot tartalmaznak. Nem újdonság a csontleves készítése, jótékony hatásairól viszont alig tudnak.

Ásványi aranybánya. – A leves kalcium, magnézium és foszfor mellett zselatint, kollagént, és sok esszenciális aminosavat tartalmaz, amik könnyen felszívódnak a szervezetben, ráadásul csak kevés ételből nyerhetjük ezeket az ásványi anyagokat.

Bélnyugtató. – A húsleves ásványianyag tartalmának köszönhetően javítja az emésztést. A nagy mennyiségű zselatin és kollagén a jó bélműködésért felelős, az aminosavak pedig az anyagcserét szabályozzák.

Fényesíti a bőrt. – A ráncok ideje lejárt! Az aminosavak támogatják a bőr fényességét és rugalmasságát, a kollagén pedig segít megelőzni, hogy a bőr megereszkedjen, ráncosodni kezdjen. A kollagén és a zselatin a haj és a körmök épen tartásában is fontos szerepet játszanak.

Gyulladáscsökkentő. – A csontleves sok eleme gyulladáscsökkentőként hat a szervezetünkben. A glicin méregteleníti a májat, a prolin elengedhetetlen a csontok, inak, szalagok és izmok egészségében. Ha valaki izületi betegségben szenved, a húsleves lehet a tökéletes gyógyír.

Immunerősítő. – Nem véletlen, hogy a nagymama a leves elfogyasztása után rögtön jobban érzi magát. Egy amerikai tanulmány során fény derült rá, hogy a csontleves bizony nagy hatással van az immunrendszerre. Tisztítja a légutakat, fogyasztásától sokkal energikusabbak leszünk.

Szerző: Vaskor Máté  

Hirdetés


Hirdetés betöltése...