Csípős sütőtök-krémleves







Hirdetés betöltése…

Csodálatos ízű, könnyen és gyorsan elkészíthető, dekoratív leves. Önmagában is nagyon finom, és felmelegít a hűvös őszi estéken, de vacsoránál levesként is kiválóan megállja a helyét. Kortól és ízléstől függően készíthetjük csípősre, vagy kihagyhatjuk az erős összetevőket.

Hozzávalók:

1 nagy sütőtök (2,5 – 3 kg)
2 evőkanál olíva olaj
1 evőkanál vaj/margarin 1 fej apróra vágott vörös hagyma kb. 1 liter erőleves (csirke, marha)
1 nagy, hámozott, felkockázott krumpli
2 teáskanál reszelt narancshéj
1 teáskanál curry por
Tabasco szósz, csípős paprika ízlés szerint
só és egész bors az ízesítéshez
2 evőkanál pirított tökmag

Vágja félbe a megmosott sütőtököt a közepénél, és szedje ki kanállal a magokat és a magházat. Távolítsa el a tök héját, majd vágja kockákra a tök-húst.

Egy nagy serpenyőben, közepes lángon hevítse fel az olíva-olajat és a vajat. Amikor a vaj teljesen elolvadt adja hozzá az apróra vágott hagymát és pirítsa meg. 2-3 percig pirítsa üvegesre, de közben ügyeljen rá, hogy le ne égjen. Ha megpirult, akkor adja hozzá a sütőtököt, a húslevet és a krumplit, majd állítsa nagy lángra a tűzhelyet. Miután felforrt a leves, állítsa ismét alacsonyabb fokozatra a tűzhelyet, tegyen fedőt a lábasra, és addig főzze, míg a zöldségek teljesen megpuhulnak. Ez kb. 20-25 perc.

Amikor megpuhultak a zöldségek szűrőkanállal szedje át egy turmixgépbe egy kis lével, vagy merülő-mixerrel pépesítse a levest. Adja hozzá a narancshéjat, a fűszereket, curry port, sót, borsot. A leves elkészül néhány perc folyamatos kavargatás közbeni forralás után. Már tálalhatja is. Melegített tálban, vagy csészében tálaljuk, megszórva pirított tökmaggal, narancshéjjal díszítve.

 

Forrás:twice.hu

Mit csinál a homeopata orvos?
Új tanulmány: a sugárkezelés a ráksejteket harmincszor erősebbé teszi mint azok a kezelés előtt voltak



Hirdetés
Hirdetés betöltése...
Hirdetés

Zsírégető leves minden napra – gyors fogy... Ha sürgősen szeretnél leadni pár kilót, akkor érdemes kipróbálnod ezt a diétát, melyet általában szívbetegeknél alkalmaznak műtét előtt, ha gyors súlycsökkentésre van szükség. Ez a diéta igen hatásos, de elég drasztikus, ezért csak végső esetben vágj bele, ha úgy érze...
Zöldturmix – az élet itala A nyersvegánság elterjedésével és az internet segítségével, ma már könnyen elérhetőek azok a régi-új irányzatok, amelyek a friss zöld leveles zöldek és a gyümölcsök hatalmáról, jótékony hatásairól számolnak be. Én először nyersvegán külföldi, majd magyar blogokon ta...
Zöldséggel töltött paprika Könnyű elkészíteni, és kimondottan vacsorára ajánlott. Nem telik 30 percnél több időbe, és máris kész a valóságos vitamin-bomba! Mai receptajánlónkban a zöldséggel töltött paprika elkészítésének rejtelmeibe vezetünk titeket.   Két személyre, a következők k...
Zablisztes túrófánk Hozzávaló 25 dkg túró 15 dkg sima liszt 10 dkg zabliszt   5 dkg Xillit v.,eritritol őrölve   5 dkg margarin   1 dkg élesztő   2 db egész tojás csipet só 1 citrom reszelt héja Elkészítés Az összes anyagot dagasztótálba teszem és  jól elkeverem/ össze...
Zablisztes bukta Hozzávaló 50 dkg sima liszt 10 dkg zabliszt 6 dkg olvasztott vaj csipet só 1 citrom reszelt héja 3 ek Xilit 3 dl tej (ha szükségesnek látod tehetsz még kb 0,3 - 0,5  dl- t bele) 2,5 dkg élesztő 1 egész tojás + 2 sárgája Töltelék szilvalekvár diabetikus ( de l...
Zablisztből palacsinta Azt olvastam, hogy a zabliszt nagyon jótékony hatású. Gyomorvédő és kiválóan alkalmas ételek készítésére. Minden, amibe sima lisztet használunk teljesen vagy részben helyettesíthető vele. Hozzávaló Tészta/ 10 db 20 dkg zabliszt 2 db tojás csipet só xilitv v.eri...
Viszlát, tartósító: mustár készítése házi...  Aki szereti a mustárt, annak érdemes megpróbálnia saját kezűleg elkészíteni. Egyedi íz, igazi gasztroélmény és tartósítószer sem kerül a finomságba.  Mindig is szerettem a mustárt. Gyerekként először a május elsejei felvonulásokon a virsli mellé kanalazottra emlékszem, a...
Világbajnok fokhagymás, spenótos lángos A lángos a nyári fesztiválok, falu- és városnapok egyik kedvenc eledele. Ha otthon is fesztiválhangulatot szeretnénk varázsolni, készítsük el saját ízlésünk szerint a lángost. Az egészben az a jó, hogy nem csak a megszokott feltétekkel tudjuk fogyasztani, hanem fantáziánk sze...

Facebook hozzászólás