Csípős sütőtök-krémleves







Hirdetés betöltése…

Csodálatos ízű, könnyen és gyorsan elkészíthető, dekoratív leves. Önmagában is nagyon finom, és felmelegít a hűvös őszi estéken, de vacsoránál levesként is kiválóan megállja a helyét. Kortól és ízléstől függően készíthetjük csípősre, vagy kihagyhatjuk az erős összetevőket.

Hozzávalók:

1 nagy sütőtök (2,5 – 3 kg)
2 evőkanál olíva olaj
1 evőkanál vaj/margarin 1 fej apróra vágott vörös hagyma kb. 1 liter erőleves (csirke, marha)
1 nagy, hámozott, felkockázott krumpli
2 teáskanál reszelt narancshéj
1 teáskanál curry por
Tabasco szósz, csípős paprika ízlés szerint
só és egész bors az ízesítéshez
2 evőkanál pirított tökmag

Vágja félbe a megmosott sütőtököt a közepénél, és szedje ki kanállal a magokat és a magházat. Távolítsa el a tök héját, majd vágja kockákra a tök-húst.

Egy nagy serpenyőben, közepes lángon hevítse fel az olíva-olajat és a vajat. Amikor a vaj teljesen elolvadt adja hozzá az apróra vágott hagymát és pirítsa meg. 2-3 percig pirítsa üvegesre, de közben ügyeljen rá, hogy le ne égjen. Ha megpirult, akkor adja hozzá a sütőtököt, a húslevet és a krumplit, majd állítsa nagy lángra a tűzhelyet. Miután felforrt a leves, állítsa ismét alacsonyabb fokozatra a tűzhelyet, tegyen fedőt a lábasra, és addig főzze, míg a zöldségek teljesen megpuhulnak. Ez kb. 20-25 perc.

Amikor megpuhultak a zöldségek szűrőkanállal szedje át egy turmixgépbe egy kis lével, vagy merülő-mixerrel pépesítse a levest. Adja hozzá a narancshéjat, a fűszereket, curry port, sót, borsot. A leves elkészül néhány perc folyamatos kavargatás közbeni forralás után. Már tálalhatja is. Melegített tálban, vagy csészében tálaljuk, megszórva pirított tökmaggal, narancshéjjal díszítve.

 

Forrás:twice.hu

Mit csinál a homeopata orvos?
Új tanulmány: a sugárkezelés a ráksejteket harmincszor erősebbé teszi mint azok a kezelés előtt voltak



Hirdetés
Hirdetés betöltése...
Hirdetés