CSERNUS: DURVA DOLGOT MŰVEL A TESTÜNKKEL A MAGÁNY!Hirdetés betöltése…

Miért számít ez jobban bármilyen más kellemetlen érzésnél? Részben azért, mert a magány nemcsak érzelmi probléma, nemcsak a lelkünknek fáj.

csernus_magany.jpg.1200x630_q85_crop-center_upscale

“Miért fontos a magányosság kérdése egyáltalán? Miért számít ez jobban bármilyen más kellemetlen érzésnél? Részben azért, mert a magány nemcsak érzelmi probléma, nemcsak a lelkünknek fáj. A magány stressz, fájdalom, és mint ilyen, a testünknek is árt.

A krónikusan megélt magány olyan hatással van a testre, mintha napi 15 szál cigarettát szívnánk, és a korai halál szempontjából komolyabb rizikófaktor, mint az elhízás vagy a mozgáshiányos életmód. A tartósan magányos ember hajlamosabb a szívbetegségekre, a rákra és a cukorbetegségre is.

Az egészségügyi kockázat mellett az sem mellékes, hogy magányosan nehéz boldognak lenni a bőrünkben. A kutatásokból úgy tűnik, hogy az érzés negatívan hat az élettel való elégedettségünkre, hogy erős szociális kapcsolatok nélkül nehéz napi szintű jól-létet megélni.

Az élet gyakran egy átkozott rohanás, amiben az ember örül, ha van ideje lerogyni, begubózni, csendesen elszöszmötölni, de a tudomány mai állása szerint bármilyen nehéz is a lét, érdemes energiát szentelnünk a családra, a barátokra, a kapcsolatokra, találkozásra, kimozdulásra. A magány ugyanis szívás. A közös magány különösen az.”

Dr. Csernus Imre

forrás: tudnodkell.info

AZT MONDTÁK, HOGY A MÉZ ÉS FAHÉJ KEVERÉKE CSODATEVŐ, DE ERRŐL SENKI NEM BESZÉLT!
Természetes gyümölcskivonat oldhatja fel a vesekövet!Hirdetés
Hirdetés betöltése...
Hirdetés

Megéri kibékülni az egyedülléttel: 8 csodála... Sokan tekintenek negatív állapotként az egyedüllétre, és sajnálják azt az antiszociálisnak, szomorúnak gondolt valakit, aki társ nélkül éli mindennapjait. Pedig a magány, ha tudjuk, hogyan kezeljük, rendkívül inspirálóan hathat ránk. Nem azt mondjuk, hogy mostantól menekülj a...
Barátkozzunk meg az egyedülléttel! 7 dolog, ami... Sokan úgy tartják, hogy az egyedüllét egyet jelent a magánnyal. Közben ez nincs mindig így, hiszen az embernek néha szüksége van arra, hogy magában legyen, pár órát, netán napokat egyedül töltsön, amikor csak saját magára, életére figyelhet. Természetesen olyan helyzet is el...

Facebook hozzászólás