Centrifugálás közben erősen rázkódik a mosógép? Ez lehet az oka!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Mit tegyünk, ha a mosógép erősen rázkódik a centrifugálás alatt? Ha a mosógép erősen rázkódik, vagy netán “ugrál” a centrifugálás során, akkor nagy valószínűséggel sérült. De ha figyelmen kívül hagyjuk ezeket a jeleket, idővel a mosógépünk akár véglegesen tönkre is mehet.

Akkor nézzük is, mi okozhatja a vibrálást a centrifugálás során:

· előfordulhat, hogy egyenlőtlen a felület ahová helyeztük;

· nem elégséges az önsúlya és le kellene rögzíteni;

· a lábai nincsenek kicsavarozva, ezzel ugyanis stabilizálni lehet;

· meghibásodott a dob lengéscsillapítója;

· megsérült a dob maga;

· tönkrementek a csapágyak;

· a dob rögzítő csavarjait nem távolították el;

Mit tehetünk ilyen esetben?

A leggyakrabb ok, amiért a mosógép rázkódhat, ha a használat során, a csapágyak kikopnak. Ezek a nedvesség hatására mehetnek tönkre és más alkatrészek meghibásodásához is vezethetnek. Ha ezt észleljük, akkor ne használjuk a mosógépet, kérjük ki szakember segítséget a probléma elhárításában. Abban az esetben, ha a közelmúltban vásárolt mosógép erőteljesen rázkódik, akkor ellenőriznünk kell, hogy a padló felülete elég sima-e, és a rögzítőcsavarokat eltávolítottuk-e? Ha viszont a régi mosógépünk kezd “táncolni”, akkor minden egyes részét ellenőriznünk kell. A legegyszerűbb módja, ha megnézzük, hogy a lábak megfelelően vannak-e becsavarva. Ha minden rendben van, akkor nézzük a lengéscsillapítók állapotát, melyek szükség esetén cserélhetőek.

A következő lépés a súlyok ellenőrzése. Lehetséges, hogy egyszerűen csak jobban kell rögzíteni őket, de egyes esetekben akár a csere is felmerülhet. Ha viszont nem sikerült egymagunknak megoldani a problémát, akkor ideje szakemberhez fordulni. Azt azonban jegyezzük meg, hogy az észrevett hibát jobb időben orvosolni, mert a kiadásaink így kisebbek lesznek, mintha megvárjuk, hogy esetleg egyéb alkatrészek is tönkremenjenek.

forrás: filantropikum.com

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...