BUBÓPESTIS MONGÓLIÁBAN! KATONÁK ZÁRJÁK LE A HATÁROKAT!!


Hirdetés


Bubópestis miatt került kórházba két ember Mongólia nyugati részén – közölte az ázsiai ország egészségügyi minisztériuma.

A két beteget, a 27 éves férfit és 17 éves testvérét két külön kórházban, elkülönítve kezelik. Kiderült, hogy vasárnap mormotahúst ettek, és vélhetően így kapták el a betegséget. Az egészségügyi tárca mindenkit óva int a mormotahús fogyasztásától. A pestist bakteriális fertőzés okozza, a kórokozót pedig rágcsálókon élősködő bolhák terjesztik.  Meg nem erősített jelentések szerint, Mongólia Khovd tartomány nyugati régióját teljesen lezárták, az orosz határon szigorodott az ellenőrzés, és katonai konvojok érkeznek folyamatosan. Az éppen ott tartózkodó turisták menekülőre fogták, és a konzulátusokon keresnek menedéket! A mongol hatóságok próbálják a lehető leggyorsabban feltérképezni az emberi kapcsolatokat, azokat akik érintkezhettek a két fertőzöttel, mivel a vírus nagyon agresszív, bizonyos esetekben a kór kezelés nélkül akár 24 órán belül is halálos lehet.

A hatóságok közel 146 olyan személyt helyeztek karanténba, akik közvetlen vagy közvetett kapcsolatban álltak a két áldozattal. A WHO nyomozói úton vannak, és valószínűleg sokkal komolyabban veszik ezt a fenyegetést a koronavírussal kapcsolatos kudarcok után, vagy legalább reméljük, hogy ez most így lesz.

Hirdetés


Hirdetés betöltése...