Brit tudósok, megfejtették a Bermuda-háromszög titkát! Tudják, hogy miért tűntek el a hajók!


Hirdetés


Évtizedek óta sokakat foglalkoztat, hogy miért tűnnek el hajók és repülőgépek az Atlanti-óceán északi felén, Bermuda-háromszögben. Nemrégiben egy tudós állt elő azzal, hogy megfejtette a titkot.

A mintegy hétezer négyzetkilométeres, Puerto Rico, Miami és Bermuda között elterülő terület még a II. világháború idején vált hírhedtté, miután több repülőgép és hajó is eltűnt nyomtalanul a környéken. A közelmúltban Nick Hutchings ásványkutató az 5-ös csatorna Bermuda-háromszöggel foglalkozó dokumentumfilmjében mondta el, hogy kutatásai során arra a következtetésre jutott, hogy a Bermuda-háromszög nem más, mint egy víz alatti vulkán, amely 30 millió évvel ezelőtt süllyedt a mélybe. Hozzátette, hogy a háromszög környékéről származó kőzetminták tanulmányozása során döbbent rá arra, hogy azok rengeteg magnetitet – a Föld legerősebb mágneses anyaga – tartalmaznak, és feltehetően ez a mágnesesség okozott meghibásodást a hajóknál és a repülőgépeknél.

Elgondolását egy kőzet és egy iránytű használatával igyekezett bizonyítani. Amikor a sík felületre helyezett szikladarabra rátették az iránytűt, az szabályosan kiakadt, összevissza mozgott a kőzeten. Szinte egy időben az ásványkutató elméletének nyilvánosságra hozatalával a brit Southampton Egyetem tudósai arra a megállapításra jutottak, hogy a titokzatos eltűnésekért hatalmas, akár a 30 méteres magasságot is elérő szörnyeteghullámok lehetnek felelősek. A Bermuda-háromszög területén több, különböző irányból érkező tengeri vihar találkozhat állításuk szerint, ami a ideális a szörnyeteghullámok kialakulására. Ahhoz azonban, hogy kiderüljön melyik állítás a helytállóbb, további vizsgálatokra van szükség.

forrás: hirado.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...