BRÉKING: “REMEGETT AZ ORVOS KEZE A FÉLELEMTŐL” – EGYES FORRÁSOK MÁR AZT ÁLLÍTJÁK, HOGY MEGHALT KIM DZSONG UN!


Hirdetés


Az észak-koreai média egyszerűen nem ír Kim Dzsong Un hogylétéről annak ellenére, hogy rengeteg spekuláció jelent meg az országot vaskézzel vezető diktátorról, és válságos műtét utáni állapotáról. Van olyan forrás, mely állítja: a vezető meghalt.

Kedden az amerikai és a dél-koreai médiában is olyan hírek láttak napvilágot, hogy Kim Dzsong Un műtéten esett át. A CNN hírtelevízió egy névtelenül nyilatkozó amerikai illetékesre hivatkozva azt jelentette, hogy az észak-koreai vezető “komoly veszélyben” van a meg nem nevezett beavatkozás után. A Daily NK című dél-koreai honlap észak-koreai forrásokra hivatkozva közölte: a 36 évesnek becsült Kim Dzsong Un április 12-én szív- és érrendszeri beavatkozáson esett át, és jelenleg egy villában lábadozik a Phenjan melletti Hjangszan üdülővárosban.

Azóta több további spekuláció, és meg nem erősített hír jelent meg a nemzetközi médiában:

  • Egy hongkongi televízió elnökének közösségi médiában megjelent posztja szerint Kim Dzsong Un meghalt, és erről egy nagyon biztos forrásból értesült.
  • Egy pekingi, felső politikai körökből származó forrásból érkezett hír szerint  a  szív- és érrendszeri beavatkozás közben rosszul sikerült egy orvosi eszköz (stent) beültetése, mert az orvos keze annyira remegett közben.
  • Egy japán magazin pedig arról írt, az észak-koreai vezető vegetatív állapotban van a szívműtétje után.

Mindeközben az észak-koreai média mélyen hallgat vezetőjük hogylétéről, ez sokak szerint önmagában is erősen felveti a gyanút, hogy valóban életveszélyben van, vagy akár már meg is halt a vezető.

forrás: portfolio.hu, (Marketwatch)

Hirdetés


Hirdetés betöltése...