Bögrés Kinder tejszelet (Nagyon finom, házias ízű, kiadós, könnyed finomság, ami nem émelyítően édes…)


Hirdetés

20140421_145907

 

Történet: sógornőm húga, Anna alkotta ezt a finomságot, így lefotóztam Nektek. Elkértem és bögrésítettem a receptet az egyszerűség kedvéért :-) Nagyon finom, házias ízű, kiadós, könnyed finomság, ami nem émelyítően édes…

 

 

Hozzávalók:

A mérce 2,5 dl-es bögre!

A tésztához:

– 3 bögre liszt (35 dkg)
– 10 dkg vaj margarin
– fél bögre cukor (8 dkg)
– 2 evőkanál méz
– 1 csipet só
– 1 teáskanál szódabikarbóna
– 2 csapott evőkanál holland kakaópor
– 1 db tojás

A krémhez:

– 2 bögre tej (5 dl)
– 2 tasak tejszínízű pudingpor
– 2/3 bögre cukor (10-12 dkg)
– 5 dkg margarin
– 1 doboz (25 dkg) mascarpone

1. A vajat a cukorral, kakaóval, szódabikarbónával, sóval, mézzel és a felvert tojással gőz felett összemelegítjük. CSAK MELEGÍTJÜK, NEM FŐZZÜK!
2. A lisztet beledolgozzuk a felmelegített keverékbe, majd kétfelé vesszük. Egyenként kisodorjuk őket, és két lisztezett tepsi hátán (30*35-ös), kb. 7-8 perc alatt megsütjük a lapokat 180-200 fokon. (Érdemes mindjárt a tepsi hátán nyújtani, akkor nem kell bajlódni a lapok átemelésével.) Néhány helyen szurkáljuk meg a lapokat villával, hogy sülés közben ne púposodjon fel! A lapokat ezután hűlni hagyjuk.
3. A pudingport sűrűre főzzük a tejben, és a tűzről levéve forrón belekeverjük a cukrot. Hagyjuk teljesen kihűlni.
4. A mascarponét és a vajat habosra keverjük a kihűlt pudinggal, majd a krémet egyenletesen elsimítjuk az alsó lapon. Végül ráhelyezzük a felső lapot.
5. A süteményt alufóliával lefedjük, és egy éjszakán át hűtőben hagyjuk. Másnapra a lapok szépen megpuhulnak, a krém is összeáll, így szépen szeletelhető lesz.

Jó étvágyat!

forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu

Hirdetés
Hirdetés betöltése...