Bodzaszörp, cukor nélkül! A tavasz legfinomabb innivalója!


Hirdetés

Nem kétséges, hogy a tavasz legfinomabb innivalója az isteni illatú bodzaszörpös limonádé. Csakhogy az eredeti recept szerint rengeteg cukor kell a szörphöz, ami viszont nem egészséges. Mutatjuk azt a változatot, ami biztosan nem dob rád kilókat!

Elstartolt a bodzaszezon! Mi is vágjunk a közepébe! Kezdjük a klasszikus bodzaszörppel, csakhogy mi az egészséges verziót mutatjuk!

Hozzávalók:

 • 40-50 bodzavirág tányér
 • 3 literes befőttes üveg
 • 1+2 citrom felkarikázva
 • édesítőszer: nyírfacukor (kb. 30-50 dkg) vagy Update1 Lovely Sweet édesítő (1/3 tubus)
 • 1 tk.citromsav
 • Így készítsd:

  1. A bodzavirágot megmosás nélkül tedd a befőttesüvegbe

  2. Az édesítőt és a citromsavat oldd fel 3 liter vízben. Az egyik citrom levét facsard bele.

  3. Önts a bodzavirágokra annyi vizet, hogy majdnem megteljen az üveg. A másik két citromot karikázd fel és tedd szintén az üvegbe.

  4. Egy éjszakán át áztasd a virágot, másnap szűrd üvegekbe és dunsztold ki! Így hónapokig friss marad tartósítószer nélkül!

  A szörpöd nem lesz olyan sűrű, mintha kristálycukorral készítetted volna, de az íze sokkal tisztább és finomabb így! Arról nem beszélve, hogy ezerszer egészségesebb lesz így a bodzaszörp!

  (Fotó: Pinterest)

  Így dunsztold a szörpödet:

  Állítsd a lezáratlan szörpös üvegeket vízzel teli lábosba és forrald addig, míg az üvegeken belül gyöngyözni kezd a szörp. Forrón zárd le az üvegeket, törölközőbe bugyolálva egy napig hagyd dunsztolódni.

  Fogyasztáskor, azaz amikor készíted a limonádét, turbózhatsz a szörpön. Ha nem találod elég édesnek vagy savanyúnak, mehet bele citromszelet és plusz édesítő.

  Szuper bele a menta- vagy a citromlevél és persze forró nyári napokon a jégkocka.

  • SZERZŐ: LAKI IRÉN

  Forrás: ripost.hu

Hirdetés
Hirdetés betöltése...