Beindítja a zsírégetés, méregtelenít és lúgosít a :sárgarépalé


Hirdetés

A sárgarépaléből a szervezet jobban fel tudja venni a B-karotint, mint magából a zöldségből. Napi 1-1,5 dl répalé fogyasztása fedezi a B-karotin szükségletet, melyből a májban és a bélfalban karotináz enzim hatására A-vitamin képződik.

A sárgarépaléből a szervezet jobban fel tudja venni a B-karotint, mint magából a zöldségből. Napi 1-1,5 dl répalé fogyasztása fedezi a B-karotin szükségletet, melyből a májban és a bélfalban karotináz enzim hatására A-vitamin képződik.

    

Megéri répalevet innod!

A répalé fogyasztása különösen nyáron ajánlott. Napozás során veszélyes szabad gyökök szabadulnak fel, melyek felgyorsítják a bőr öregedését. Az A-vitamin nélkülözhetetlen a hámsejtek számára, véd az UV-sugaraktól, aktiválja a pigmenteket, gyorsítja, tartóssá és egységessé teszi a barnulást. Ezenkívül daganatos betegségek megelőzésére, illetve gyógyszeres terápia kiegészítésére, immunerősítőként, fehérvérsejt növelésére ajánlott.
Érdemes más gyümölccsel és zöldséggel is kombinálnod a sárgarépalevet, mivel így sokkal több vitaminhoz és ásványi anyaghoz juthatsz és még az íze is sokkal finomabb.
A sárgarépaléből a szervezet jobban fel tudja venni a B-karotint, mint magából a zöldségből. Napi 1-1,5 dl répalé fogyasztása fedezi a B-karotin szükségletet, melyből a májban és a bélfalban karotináz enzim hatására A-vitamin képződik.

A sárgarépa további pozitív hatásai

Az édeskés, rostban rendkívül gazdag sárgarépa tisztítja a bélrendszert, erősíti a lépet és a hasnyálmirigyet, javítja a máj működését, serkenti a hulladékanyagok kiürülését, vízhajtó hatással rendelkezik, továbbá oldja a lerakódásokat a szervezetben, például a különféle köveket.
Gazdag szilíciumtartalma következtében erősíti a kötőszöveteket, és fokozza a kalcium-anyagcserét, ezáltal a zsírégetés hatékonyságát is növeli. Mindemellett felhígítja az epét, ezért hasznos a székrekedés kezelésében is.
Megszünteti az emésztési zavarokat, közöttük a gyomorsavtúltengést és a gyomorégést, valamint kihajtja a belekből a rossz felszívódásért felelős, rothadást okozó baktériumokat. A lúgos hatású sárgarépa továbbá megszünteti a savas vér következtében létrejött állapotokat, emellett, mivel az antioxidáns béta-karotin – A-provitamin – leggazdagabb forrása, védelmet nyújthat a rák ellen is.
A sárgarépaléből a szervezet jobban fel tudja venni a B-karotint, mint magából a zöldségből. Napi 1-1,5 dl répalé fogyasztása fedezi a B-karotin szükségletet, melyből a májban és a bélfalban karotináz enzim hatására A-vitamin képződik.

Mivel kombinálhatod legjobban a sárgarépát?

Almával

Salátával

Céklával

Gyümbérrel

Zellerszárral

Naranccsal

Kivivel

körtével

 

Forrás: http://www.vitalzone.hu/sargarepale_img-1.html#ixzz31iZfvn29

Hirdetés
Hirdetés betöltése...