Barátkozzunk meg az egyedülléttel! 7 dolog, amire csak ekkor kapunk választ


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Sokan úgy tartják, hogy az egyedüllét egyet jelent a magánnyal. Közben ez nincs mindig így, hiszen az embernek néha szüksége van arra, hogy magában legyen, pár órát, netán napokat egyedül töltsön, amikor csak saját magára, életére figyelhet.

Természetesen olyan helyzet is előállhat, hogy egyedül, magunkra maradunk, például egy hosszabb párkapcsolat után, de ha okosan tudjuk ezt az időt megélni, kihasználni, akkor 7 szép dolog is kisülhet az egyedüllétünk során.

Lesz idő gondolkozni
Ha korábban képtelenek voltunk egy percig megállni, hiszen annyi mindent meg kellett oldani, odafigyelni a párunkra, családunkra, akkor most, mikor egymagunkban lehetünk, alkalom nyílik arra, hogy egy kicsit leüljünk, és elmélkedjünk egy-két dolgon. Lehet ez a múlt, de inkább jobb terveket szövögetni, amit el szeretnénk érni a jövőben.

Energiát nyerhetünk
Ha egyedül vagyunk, akkor nem csak a gondolatainkra fókuszálhatunk, hanem egy kicsit a napi hajtásból, stresszből, rohanásból is visszavehetünk és mondjuk délután egy órára le is tudunk feküdni, pihenni egy keveset.

Közelebb kerülhetünk önmagunkhoz
Ilyenkor kénytelenek vagyunk jobban odafigyelni magunkra, érzéseinkre, ugyanis, ha folyamatosan sok ember vett körül korábban, akkor valószínűleg az ő érzéseikre figyeltünk, reagáltunk leginkább, a sajátjainkat meg elnyomtuk. Most ez másképp lesz, ilyenkor mindent szabad: örülni, bohémkodni, nevetni, sírni.

Űzhetjük a hobbinkat
Most már nem kell megfelelni semminek és senkinek, nyugodtan el lehet azokat a tevékenységeket kezdeni, amik igazán érdekelnek minket. A szabadság bátorsággal is párosulhat, ezért ne féljünk saját magunktól, tegyük azt, ami igazán boldogságot okoz.

Jobban mehet a munka, produktívabbá válhatunk
Ha korábban nehéz volt összeegyeztetni a munkát a magánélettel, most már erre nem panaszkodhatunk. Nem szabad azonban túlzásba vinni a munkát, még akkor sem, ha eredményesebben tudunk dolgozni, hiszen könnyedén munkamániássá válhatunk. Szabadidőnkben tegyük azt, amit a legjobban szeretünk, így képesek leszünk az egyensúlyt fenntartani.

Nem tartozunk bocsánatkéréssel
A párkapcsolatban szükség van kompromisszumokra, ezért igenis oda kell figyelni arra, hogy mit mondunk a másiknak, nehogy bántás, sértődés legyen a vége, még akkor is, ha részünkről jogos a felvetés. Ha egyedülállók vagyunk, akkor bátrabban adhatunk hangot véleményünknek.

Megtanulunk bízni magunkban
Olyan emberek kellene kipróbálják az egyedüllétet, akik hajlamosak függeni másoktól. Ilyenkor nem képesek saját döntéseket hozni, nem határozottak bizonyos kérdésekben. Az egyedüllét előbb vagy utóbb megtanít arra, hogy bízzunk magunkban, hogy csak magunkra számíthatunk és nem várhatjuk el másoktól, hogy mindig ott legyenek és segítsenek nekünk.

forrás:http://filantropikum.com

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...