Az otthon elkészített gyömbértea az igazi


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Ahogy egyre inkább készülődünk – lelkiekben is –  a télre, annál inkább kezdem kívánni azt, hogy minél több illat és íz vegyen körbe. Nem megtervezetten, mert az sosem jó, ha az ember azt olvassa valahol, hogy a tudósok felfedezték, hogy… és gyorsan fut az üzletbe, hogy ő is megvásárolja a csodaszert. Mindenkinek megvan a saját csodaszere, engedjük, hogy azok ránk találjanak.

 

A tegnap megint belebotlottam az amúgy egyszer véletlenül felfedezett gyömbérbe. A nyár elmúltával valahogy mindig kívánja a szervezetem az ízét és az illatát. Ha jó közérzetet, kellemes megnyugtató alvást szeretnénk, készítsünk estére gyömbér teát. Már a puszta illatától is ellazulunk, arról nem is beszélve, hogy milyen sok jó hatása van az egészségünkre is. A furcsa és cseppet sem szép gyömbérgyökeret legalább 5000 éve használják főzéshez, gyógyításhoz Indiában és Kínában. Ha ételben használjuk, csak az utolsó fázisban adagoljuk reszelt vagy apróra vágott formában, különben kesernyés ízre válthat az étel, és hatóanyagai is elillannak. Kiváló lehet húsos ételekhez, de a sütőtökkrém levesből se felejtsük ki.

A gyömbérből készült tea energizálja a szervezetet, ihatjuk hányinger, görcsök, menstruációs panaszok ellen is. Kiváló étvágygerjesztő, emésztési panaszokra is fogyaszthatjuk, de megakadályozza a gázképződést, normalizálja a gyomor működését. Ha megtámadnak a vírusok igyunk naponta legalább 3 csésze gyömbérteát, kimelegíti a szervezetet, beindítja a vérkeringést és erősíti az immunrendszert. Utazási hányingerre és tengeribetegségre is szedjünk gyömbérkapszulát, gyógynövényüzletekben be lehet szerezni.

A finom, ízletes gyömbérteát csak otthon tudjuk elkészíteni. Ennek íze megismételhetetlen, nem tudjuk összehasonlítani a kereskedelemben kapható szárított gyömbérteával.

Egy liter forrásban levő vízhez egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljünk le körülbelül másfél ujjnyi friss gyömbérgyökeret. Ne kell főzni, csak fedjük le, mikor már felfőtt, majd hagyjuk állni 10—15 percet. Utána szűrjük le, majd ízesítsük mézzel és citrommal. Rendszeres fogyasztásával a fogyókúrát is kiegészíthetjük, mivel jótékonyan hat az emésztésre és zsírlebontásra.

Forrás: twice.hu

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...