Hirdetés betöltése...

Az orosz nagymamám így termeszti az uborkát minden évben! A termés észbontó, idén én is így csinálom!


Hirdetés

Az uborka az egyik legegészségesebb zöldségünk, szezonba fogyasszunk belőle minél többet! Ha van egy kis kertünk, de akár a teraszon is próbálkozhatunk egy cserépben vele, mindenképp ültessünk saját, bio uborkát! Ezt az ősi uborkatermesztési módot mindenképp ki kell próbálnod, látni fogod hogy azért csak van mit tanulni az idősebbektől!

Hozzávalók:

  • humusz
  • fahamu
  • felforralt víz
  • magok

Ha beszereztük a hozzávalókat, foghatunk is neki a műveletnek! Ássunk fel egy kb. 2 méter hosszú, és 70 cm széles területet. Mélyítsünk 60. cm távolságra egymástól gödröket a földbe. Úgy helyezzük el, hogy “saktábla” lépésben legyenek egymástól, az egyik előbb, a másik kicsit hátrébb, a következő megint előbb, a másik kicsit hátrébb, s így tovább.

A gödrök 10 cm mélységűek legyenek. Tegyünk mindenik aljába egy marék humuszt, két evőkanál fahamut, egy marék földet, és keverjük össze. Öntsük rá felforralt vizet, hagyjuk állni 5-10 percet, majd ültessünk el mindenik gödörbe 5-7 magot. Ezután fedjük be földdel a magokat, és ne öntözzük meg többször.

Ha úgy tűnik, hogy éjszakára még lehűl az időjárás, akkor fedjük le egy fóliával a gödröket, vagy egy-egy műanyag flakonnal, majd nappalra vegyük le a takarást. Egy-két nap múlva öntözzük meg a magokat, de csak estefelé, amikor már lement a nap.

forrás: tudasfaja.com

Hirdetés
Hirdetés betöltése..