Az oregánó gyógyító és természetes antibiotikum


Hirdetés


Az oregánó egy csodálatos illatú gyógynövény, a Földközi-tengeren honos. Úgy gondolják, hogy eredetileg a hegyvidéki régiókból származik Görögország, Törökország és Olaszország területéről. Az ókori görögök “Hegyi öröm”-nek nevezték. Az oregano az egyik leghatékonyabb gyógynövény és természetes antibiotikum amit valaha is tanulmányoztak.

Az oregano ize különböző lehet, attól függően hogy frissen vagy száritva fogyasztják azt. Az oregano főleg az olasz-amerikai konyhára jellemző. Az Európában állomásozó amerikai katonák a második világháború alatt oreganót vittek haza mint a pizza füszernövényét. Hamarosan több népszerűségre is szert tett, tészták, grillezett / sült zöldségek, hús és hal izesitőjeként.

Az oregano olaj rendkívül hatásos természetes antibiotikum. Az oregano lényegesen jobb, mint az összes jelenleg használt antibiotikum MRSA staphylococcus fertőzések esetében. Az erős fenol antioxidánsok elpusztítják a patogén baktériumokat, vírusokat és gombákat.

Hihetetlen antioxidáns kapacitás

A növény igen gazdag antioxidáns flavonoidokban és fenol savakban Az oregánó egyike a világ legnagyobb fenol komponens forrásának a timolnak. A timol javítja az emésztőrendszer működését, valamint elpusztítja a káros mikrobákat.

Az USDA az oregánó antioxidáns kapacitását 3-20 nagyságrenddel nagyobbnak sorolja be bármely más növénynél. Az oregánó antioxidáns ereje az áfonya négyszerese, a narancs 12-szerese és 42-szor nagyobb, mint az almáé.

Az oregánó olaj kiváló fertőtlenítő, jó fül, orr, torok és légúti fertőzések, hurutok esetén, candida és bármilyen más bakteriális vagy vírusos állapotok fennállásakor. Emellett csökkenti a gyulladást és a rákos sejt termelést. Az oregánó olaj erősebb, mint a szárított gyógynövény, de a szárított változat is tartalmaz számos gyógyitó elemet.

Tanulmányok kimutatták, hogy a karvakrol, egy fenol antioxidáns az oreganoban erős gyulladásgátló és anti-mikrobiális hatással bir. Az oregano rozmaringsavat is tartalmaz amely nagyon erős rákellenes hatású.

Használjon szárított oregánót zöldség-, hús-ételekhez és salátákhoz. Oregánó olajat lehet használni aromás illóolajként és / vagy gyógyszerként. Bőrre is lehet alkalmazni, direkt módon, csak tegyen a füle mögé és a nyakára egy cseppet az olajból és maszirozza be. Az olajból 1-5 kis cseppet tegyen egy pohár vízbe, keverje el. Vigyázzon mert különösen erős aromája van, bőrön pedig csiphet pár másodpercig..

 

Forrás:naturahirek.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...