Az igazi úriember 9 jellemvonása


Hirdetés


Tény, hogy az úriember kifejezést egyre ritkábban használják a 21. században, de ez messze sem jelenti azt, hogy nem élnek már közöttünk igazi úriemberek. Mégis mi tesz valakit vérbeli gentlemanné? Az alábbiakban megpróbálunk választ adni rá.

 

1. Kifogástalan a személyes higiéniája – valamennyi férfinak tudnia kell, hogy nem szégyen kihasználni a zuhanyzót, naponta borotválkozni ha szükséges, és mindig kéznél tartani egy deót. Az öntisztaság eddig is létfontosságú volt, és ezután sem változik. Nem beszélve arról, hogy kifogástalan külső magabiztosságot ad és javítja a közérzetet, ami nem hiányozhat egy úriemberből.

2. Mindig pontos – egy igazi úriember 10–15 perccel a találka előtt már megérkezik. Amiatt ne aggódj, hogy unatkozni fog, hisz biztosan lesz nála egy újság vagy egy könyv. Ha az útszakasz, mely például a munkahelyre vezet, rendkívül forgalmas, az úriember megtalálja a megoldást arra, hogy mégse késsen soha.

3. Kifogástalan a modora – az udvariasság egy másik alapvető tulajdonsága az úriembernek. Kinyitni az autóajtót, kifizetni a számlát, kedvesen beszélni csak néhány azon dolgok közül, melyek nem hiányozhatnak egy gentleman viselkedéséből. Mi több, egy ilyen magatartás a környezetében lévőkből is hasonló jólneveltséget csalogat elő.

4. Az öltözködése mindig pontratett – egy igazi úriember tudja, miként kell egy öltönyt viselni, illetve az ing színéhez a nyakkendőét társítani. A gardróbjában pedig olyan színeket fogsz találni, amelyek nemcsak egymáshoz, hanem alkalmakhoz is jól illenek.

5. „Ápolt” szókinccsel rendelkezik – egy igazi úriember még gondolatban sem szitkozódik úgy, akár egy kocsis. A szókincse, még ha nem is annyira megválogatott, de biztosan jólneveltségre utal és megfelelő. Mi több, sosem emeli fel a hangját, csak amennyire a helyzet megkívánja.

6. Mindig nyugodt – egy férfi, aki tiszteli önmagát, mindig megőrzi a nyugalmát, még a legfeszültségesebb helyzetekben is. Habár úgy érzi, felforr az agya, sosem fogja ezt kimutatni, és az agresszivitás helyett inkább visszavonul a konfliktusok elől.

7. Jóérzésű és jólelkű – a jólelkűség, a körülötte lévőkre való odafigyelés újabb jellemvonása az igazi úriembernek. Átadja a helyét az autóbuszon, átsegíti az időseket az úttesten vagy cipeli a szatyrukat, jó kapcsolatot tart fenn a családjával, még a távoli rokonaival is. Sosem feledkezik meg a szülinapokról, és látogatóba sem megy üres kézzel.

8. Tiszteletadó – egy igazi gentleman sosem fölényeskedik, még akkor sem, ha megtehetné. Nem szakítja félbe a társalgást, és a fejét sem fordítja el, ha netán egy nem kívánt ismerőssel találkozik. Tiszteletadó a környezetével, és magával szemben is.

9. Mindig megpróbál jobbá válni – anélkül, hogy perfekcionista lenne, egy igazi úriember tudatában van a hiányosságaival, gyenge pontjaival, és folyton arra törekszik, hogy kijavítsa őket. Törekszik arra, hogy jobbá váljon, úgy személyes, mint szakmai téren, anélkül hogy megszállottá válna vagy feladná.

 

 

Forrás:http://twice.hu/eletmod/az-igazi-uriember-9-jellemvonasa

 

Hirdetés


Hirdetés betöltése...