Az idén elkezdődik az egészségügyben a béremelés


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Az idén elkezdődik az egészségügyben a béremelés, a kormány pénzügyileg erre készen áll – mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a Magyar Hírlapnak adott, interjújában.

Az államtitkár azt közölte: csak a szakmával közös megállapodás alapján szeretnék elindítani a béremelést. Az, hogy pontosan mikortól, a tárgyalások során dől el – tette hozzá.

Jelezte: az egyezségnek május 10-éig célszerű megszületnie, hiszen azon a héten indul a jövő évi költségvetés vitája.

Ónodi-Szűcs Zoltán – az ágazati sztrájktárgyalások előző napi fordulója után – azt mondta, hatalmas mennyiségű pluszpénz kerül az ágazatba, és most arról kell dönteni, hogyan kellene szétosztani a többletet.

“Adott egy összeg, melyet csak bérfejlesztésre költünk, ezen senki nem akar takarékoskodni” – fogalmazott az államtitkár.

Közlése szerint a legutóbbi egyeztetésen azt a kérdést tették fel a tárgyalópartnereknek, hogy egységes béremelés legyen-e, vagy mindenki “érdemei szerint” kapjon emelést, megjelenítve így a bértáblán a különbségeket.

Ónodi- Szűcs Zoltán egyébként tegnap a Népszabadság és a Világgazdaság konferenciáján azt mondta: a jövő évi egészségügyi költségvetésben 167 milliárd forint többlet van, ennek a felét, 80-85 milliárd forintot a bérekre szánja a kormányzat.

Hangsúlyozta: béremelésben most számára a szakdolgozók a legfontosabbak, mert 35 százaléknyian hiányoznak a betegágyak mellől.

A 167 milliárdos jövő évi többletből mintegy 30-40 milliárd juthat konszolidációra, a többi egyéb feladatokra, például mentőautó-beszerzésekre.

forrás: hirado.hu

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...