Az extrém hideg, extrém látványosra fagyasztotta a kanadai Niagara-vízesést!


Hirdetés

Az extrém hideg miatt a kanadai Niagara-vízesés is megdermedt. A hatalmas víztömeg mesébe illő látványt nyújt mindazoknak, akik odamerészkednek a röpködő mínuszokban.

Dermesztő hideg tombol Észak-Amerika partjainál

A tengerentúlon negyedévszázad óta nem látott hideg tombol. Ahogy arról többen is hírt adtak, hogy a hatóságok a szilveszteri összejöveteleket is a négy fal közzé szorították, sőt az állatkertekben már a királypingvinek sem jöhetnek ki kuckóikból -25 Celsius fok alatt! Sőt a kanadai hatóságok azt javasolják a lakosságnak, hogy a fagyásos sérülések és a kihűlés miatt mivel kevesebbet tartózkodjanak a szabadban!

Narniát idézi a Niagara vidéke

A Niagara-vízesés világszerte ámulatba ejti a természetbarátokat, és sokak bakancslistáján is előkelő helyet foglal el, de befagyva még fenségesebb látványt nyújt. A vízesés a képek tanúsága szerint azonban nincs mindenhol befagyva. Viszont mivel a térségben általában a január számít az egyik leghidegebb hónapnak, a következő hetekben nem kizárt, hogy még  nagyobb vízfelület fagy meg, és fokozza majd tovább a fantasy filmekbe illő látványt.

Visitors take photographs at the brink of the Horseshoe Falls in Niagara Falls, Ontario, as cold weather continues through much of the province on Friday, Dec. 29, 2017. (Aaron Lynett/The Canadian Press via AP) Visitors take photographs at the brink of the Horseshoe Falls in Niagara Falls, Ontario, as cold weather continues through much of the province on Friday, Dec. 29, 2017. (Aaron Lynett/The Canadian Press via AP)[/caption]

Nem ért véget a globális felmelegedés

A szakértők elmondták, hogy az Észak-Amerikában tomboló hideg nagyon is összecseng a klímaváltozással. Az éghajlatváltozás hatást gyakorol a légköri mozgásokra is, amelyek kedveznek a téli időnek. A mérések szerint a tél-nyár különbség felével nőtt a légnyomás, azaz gyakoribbak és tartósabbak a derült időt, legfeljebb vékony felhőréteget biztosító, magas nyomású képződmények, az úgynevezett anticiklonok. Ezzel párhuzamosan pedig nő a fagyos napok száma is, de ugyanakkor pedig a téli átlag hőmérséklet – a többi nap melegedése okán – kis mértékben de nő.

forrás: hirado.hu

Hirdetés
Hirdetés betöltése...