Az egyik legerősebb immunerősítő ital ( Recept )


Hirdetés

Egy különleges alapanyagokat tartalmazó, de annál erőssebb immunerősítő recept, melyben gyógynövényeket, mint a bíbor kasvirág és fenyő tűlevél használunk fel, vagyis  természetes összetevőkből, magunk állítjuk elő.

Fogyasztása inkább csak felnőtteknek javasolt, mivel alkohol található benne, és kipróbálása előtt itt is figyelembe kell venni, hogy nem vagyunk-e allergiásak valamely összetevőjére, mielőtt még késő lenne. A receptet egy külföldi oldalon találtam, és onnan fordítottam. Erre a linkre kattintva eredetiben is elolvashatjátok: Fir Tree and Calamondin Hot Toddy

Mivel az eredeti oldalon nem derül ki, hogy mire is jók ezek a gyógynövények, összegyűjtöttem mindnek a hatásait. Íme:

  • fenyőtű: hörghurut kezelésére, légúti betegségekben baktériumok elpusztítása és köptető hatása van
  • csillagánizs: ebben a receptben valószínűleg íze mellett a köptető hatása miatt van szükség, egyébként szélhajtó, görcsoldó hatása van, és a tejelválasztást is segíti
  • citrusok
  • eukaliptusz:
  • echinacea: immunerősítő

A rececpt a következő képpen hangzik:

Hozzávalók:

  • 120ml fenyőtű
  • 1 csillag ánizs
  • 3 kalamondin vagy 1 lime, szeletelt
  • 250ml forró víz
  • 2 evőkanál eukaliptusz méz
  • csipetnyi fekete bors
  • 28 ml  echinacea-tinktúra egy adagba
  • 1 teáskanál sótlan vaj

fenyo
A norvégiai luc (Picea abies), vagy a Fraser fenyő (Abies fraseri) tűleveleit használja fel a recept írója, de több oldalon is tájékozódtam, és úgy tűnik a hazánkban található fenyők is alkalmasak erre a célra.

Első lépésben a kasvirágos tinktúrát kell elkészíteni, ehhez szükség lesz 15 g friss bíbor kasvirág gyökérre, vagy 10 g szárítottra és 100 ml fehér rumra, valamint türelemre.

Ahhoz ugyanis, hogy fel tudjuk használni a tinktúrát a puncshoz, előzőleg el kell azt készítenünk. Ehhez reszeljük bele a gyökeret a rumba, és tegyük jól záródó üvegbe, amit hűvös, sötét helyre állítunk kb. 2 hétre.

Ha letelt a két hét, szűrjük le és már használhatjuk is. A maradékot nem kell majd kiönteni, hiszen egy évig eláll hűvös helyen.

Második lépésben le kell szedegetni a fenyő tűleveleket az ágakról, majd a többi hozzávalóval (kivéve a tinktúrát) egy tálba kell tenni és leforrázni frissen forralt vízzel. Letakarva állni kell hagyni legalább 15 percig.

Ezután le kell szűrni, és egy edényben újra felforralni, majd jöhet bele az echinacea-tinktúra, a vaj és már fogyasztható is.

Érdemes egyszerre annyit készíteni, ami rögtön el is fogy, mert frissen a legjobb a recept írója szerint. Felnőtteknek ajánlja a fogyasztását, mégpedig egy csészével lefekvés előtt.

forrás: viragvagyfuszer.blogspot.hu

Hirdetés
Hirdetés betöltése...