Hirdetés betöltése...

Az egész világ csak ámul és bámul ezen a magyar fánk recepten!


Hirdetés

Ha meguntad már a hagyományos vacsorákat, készítsd el ezt az fánkot! Fogyaszthatod akár sajttal, akár fokhagyma öntettel, de mivel aránylag semleges ízű az alapmassza lekvárral is eheted. Ha sósan szeretnéd enni, akkor a cukormennyiség felét használd fel.

Hozzávalók:

  • 500 ml joghurt
  • 1 tojás
  • 1,5 evőkanál cukor
  • ⅓ teásknaál só
  • 2,5 csésze liszt
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
  • olaj

Elkészítés:

  1. Öntsd a szobahőmérsékletű joghurtot egy edénybe, add hozzá a tojást, a sót, és a cukrot.

2. Keverd hozzá a megszitált lisztet, és a szódabikarbónát. Ennél a receptnél fontos, hogy együtt keverd a masszához a lisztet és a szódabikarbónát.

3. Addig kavargasd, míg egy csomómentes masszát kapsz.

4. Hagyd szobahőmérsékleten állni egy fél órán keresztül. Ez idő alatt a joghurt reakcióba lép a szódabikarbónával.

5. Amikor azt látod, hogy kis buborékok képződnek a massza felszínén, akkor foghatsz neki a sütéshez.

6. Önts egy serpenyőbe egy kevés olajat, majd kanállal csorgass masszát bele. Egy kisebb, de vastagabb palacsintamasszát fogsz sütni. Mikor az egyik oldala szép barnásra pirult, akkor fordítsd meg.

forrás: tudasfaja.com

Hirdetés
Hirdetés betöltése..