Az árpafű, a kiemelten egészséges növényünk


Hirdetés


Az árpa az egyik legfontosabb és legértékesebb gabonánk, mely a hidegebb éghajlaton is eredményesen termeszthető. Az árpafüvet, az árpa csíranövényét, csírázása után kb. 200 nappal takarítják be.

Jótékony hatását egy japán professzor, dr. Yosihide Hagiwar kiemelten első helyre emeli más gyógyító növényeinkkel szemben. Húsz éves kutatómunka után jelentette ki, hogy a zöld árpafű a Föld tápanyagokban leggazdagabb növénye. Nagyon sok vitamint, aminosavat, ásványi anyagot, fontos enzimeket és antioxidánsokat tartalmaz. Hatékonyabban véd az UV-sugárzástól, mint az E-vitamin.

Könnyen felszívódik az emésztőrendszerünkben, így gyorsan és hatékonyan juttatja a szervezetet tápanyaghoz. Ásványianyag-tartalma miatt kifejezetten ajánlott sportolóknak, de azok is fogyasszák, akiknek gyengék a fogaik, hajlamosabbak szuvasodásra vagy valamilyen allergiával küzdenek.

Az árpafűnek lúgosító hatása van, ajánlott a Candida-gombával vagy gyomorfekéllyel küzdőknek is.

Magas antioxidáns tartalma miatt lelassítja az öregedési folyamatokat, védi a sejteket, ezért újabban kiemelt szerepet kap a kozmetikai szerek előállításában is. Sok benne a C-, B és E-vitamin, ezért, akik rendszeresen fogyasztják, azoknak szebb lesz a hajuk, körmük és bőrük is.

Forrás:http://twice.hu/eletmod/az-arpafu-kiemelten-egeszseges-novenyunk

Hirdetés


Hirdetés betöltése...