Az aranykolloid veszélyei:


Hirdetés


Egyatomos vagy ionos aranynak nevezik terméküket egyes gyártók, melyek nem kolloidokat, hanem ionokat tartalmaznak.Laboratóriumi tesztek bizonyítják, hogy az ilyen aranyionnak beállított termékek valójában aranykloridot tartalmaznak!
1000_5z6_20140805_221520
Érdekes, hogy soha nem tüntetik fel a címkén az aranyklorid tartalmat. Az aranyklorid potenciálisan mérgező az emberre!

Az aranyklorid idegméreg, és periférikus idegbetegséget okoz. Ez érinti az agyat, a gerincvelőt, és az összes testben fellelhető idegpályát. Tünetei a következők: gyengeség, zsibbadás, fájdalom a karokban, lábakban, kéz- és lábfejekben.

Hogyan teszteljük az aranykloridot? Az aranyionok kimutatásához speciális felszerelés kell, de a kloridok jelenlétét egy 1%-os ezüstnitrát oldattal bizonyítani tudjuk. Csak tegyünk egy tiszta üvegbe aranyion oldatot, és a klorid reakcióba lép az ezüsttel. Egy sót fognak alkotni, melyet egy fehér “felhő” formájában észlelünk. Ha pedig ilyen terméket fogyasztottunk, azonnal orvoshoz kell fordulni, különösen, ha irritációk léptek fel! Szerencsére az aranyklorid ki tud ürülni a szervezetünkből, megfelelő segítséggel.

Miért tartalmaznak ezek a termékek ionokat? Az előállítás egyszerűsége miatt. Az aranykolloid előállításához speciális készülékre van szükség, nem elegendő az ezüstkolloidhoz kapható készülék.

forrás: kolloid.blog.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...