Hirdetés betöltése...

Az alábbi szokásokat kerüljük evés után. Azt is elmondjuk, hogy miért!


Hirdetés

1. Nem jó, ha lefekszünk evés után, mert így könnyen gyomorégési panaszok jelentkezhetnek, sőt egyes tanulmányok szerint ezzel a rák kockázata is megnő. Lefeküdni csak két órával evés után ajánlott.

2. Evés után a dohányzás sem ajánlott, mert a nikotin reakcióba lép az oxigénnel, amely az étkezés során felhasználásra kerül, így még több káros vegyi és rákkeltő anyag szívódik fel a szervezetben. Tanulmányok szerint ha evés után rágyújtunk, olyan mintha 10 szál cigarettát szívnánk el egyszerre.

evés

3. Zuhanyozni sem szabad, miután ettünk, mert a meleg víz serkenti a vérkeringést, ami így a végtagokban is beindul, ezzel csökkentve viszont a gyomor vérellátását, ami negatív hatással van az emésztésre, így gyomorpanaszok alakulhatnak ki.

4. Étkezés után gyümölcsöt se jó enni. A gyümölcsöket üres gyomorba kell bevinni, mert speciális enzim kell ahhoz, hogy a szervezet le tudja bontani például a gyümölcsben lévő tápanyagokat, és hogy a sok vitamin, ásványi anyag, na meg fruktóz rendesen fel tudjon szívódni. Ha evés után eszünk gyümölcsöt, könnyen gyomorfájások jelentkezhetnek.

5. Ne igyunk semmi folyadékot étkezés után. A tea ivása például megakadályozza a vas és a fehérjék felszívódását. Pontosabban a vas 87 százaléka nem tud beépülni a szervezetbe, így egy idő után akár vérszegénységgel, elhízással, fogyással mellkasi fájdalmakkal, törékeny körmökkel szembesülhetünk, és az étvágyunk is elmehet.

forrás: filantropikum.com

Hirdetés
Hirdetés betöltése..