Az agyserkentő csemegecsoda


Hirdetés

A nyár sokak által kedvelt szezon zöldsége a csemegekukorica!

Finom, tápláló és édes:
bizony, egy zöldségféléről van szó! A friss csemegekukoricát nem csak tápanyagtartalma miatt érdemes rendszeresen fogyasztani, de a dietetikus szakértő szerint kiválóan kielégítheti az édesség utáni vágyat is, így diétázóknak is ajánlott. Felhasználási lehetőségei pedig szinte végtelenek.

corn0

A csemegekukorica jelentős vitamin és ásványi anyag forrás.
A friss szemek A-vitamint, béta-karotint, B1-és B2 vitamint,E-vitamint, kalciumot, magnéziumot, vasat, nátriumot, káliumot és cinket is tartalmaznak.

Fogyasztása számos jótékony hatással van a szervezetünkre.

-Az agyserkentő csodaszer. Magas B1 vitamin, más néven tiamin tartalmának köszönhetően hatékony csodaszer a stressz, fáradékonyság, az idegesség, az ingerültség és a depresszió ellen is, így mondhatjuk, hogy a vidámság forrása, mert ez a vitamin felelős a jó közérzetünkért, hiányában gyorsabban válunk idegessé, depresszióssá. Ez segít abban, hogy a bevitt tápanyagot a szervezet minél gyorsabban energiává alakítsa. Kiváló serkentőhatása miatt pedig felpörget a mindennapokban, aktivizálja az agyat, ezáltal segít a koncentrálóképesség és a figyelem képességének növelésében.

-A csemegekukorica javítja a nyálkahártyák ellenálló képességét, részt vesz a vércukor szint szabályozásában.

-A kukoricában található keményítő jótékony hatással van a fogakra, jelentős mértékben csökkenthető, illetve megelőzhető vele a fogszuvasodás.

-A növényben található folsavtartalom segít a különböző szív- és érrendszeri problémák megelőzésében és leküzdésében, valamint különösen ajánlott kismamáknak, mivel rendszeres fogyasztásakor segít kiküszöbölni a velőcső- elzáródási rendellenességeket a magzatoknál.

-A szemek rostos héja székrekedés ellen kiváló.

A kukorica nagy mennyiségben tartalmaz ún.”protoáz inhibitorokat”, amely Visszafogja a rákos sejtek szaporodását .
Egy másik kémiai elem, amely nagy mennyiségben megtalálható a kukoricában, az a beta-cryptoxanthin, amely egy olyan vegyület, amely a narancssárga gyümölcsök héjában található, és amely segít a tüdőrák megelőzésében.

-Jó a savkötő képességük és nem serkentik a savelválasztást. Ezért fekélybetegek, idősek számára egyaránt javasolt az az élelmiszer.

-A felszívódási problémákkal küzdők alapélelmiszere, és miután hamar a telítettség érzését adja, de kisebb az emészthetőségi foka, kiválóan alkalmas fogyókúrázók számára is.
A kukoricának szinte minden részét fel lehet használni a betegségek megelőzésére, kezelésére.

Levelének és gyökerének főzete fájdalmas vizelés, húgyúti és hólyagpanaszok esetén ajánlott. Vesehomok- és vesekő megelőző szer.
-A torzsavirágzat bibeszálait, azaz a kukoricabajuszt még a megporzás előtt érdemes szedni, mert egyébként a megporzás és a magok érése után szedett kukoricabajusz hashajtó hatású. A bajusz szaponinokat, cseranyagokat, sárgás színanyagokat, különböző olajokat, karvakrol illóolajat, pentozánt és keserű glikozidokat tartalmaz. Gyógyító anyagain túl C és K vitamint is rejt magában. A húgyhólyagra, vékonybélre és a májra jótékony vizelethajtó, kőoldó, gyulladáscsökkentő hatása révén. Használják a prosztata és a hasnyálmirigy gyulladásos megbetegedéseinek csökkentésére. Még cukorbajra is ajánlják.
-A torzsa főzete orrvérzés, erős havivérzés esetén lehet hatásos. A magok is vízhajtó és enyhén élénkítő hatásúak, borogatás készülhet belőle fekélyek, duzzadt, fájdalmas ízületek befedésére, szemölcsök kezelésére. Allantoin tartalma sejtosztódást serkentő hatású, így a sebkezelés, sebgyógyítás szere. Tumorellenes szer hírében is áll, vércukorszint- és vérnyomáscsökkentő hatását pedig kutatják.
– A kukorica olaj különféle bőrbetegségekre, ekcémára, pikkelysömörre, korpára lehet gyógyír, a bőrt pedig puhává és rugalmassá varázsolja. Nagy arányban tartalmaz telítetlen zsírsavakat, így kedvezően hat a szív-és érrendszerre, csökkenti a káros koleszterinszintet.

Figyelem!

GMO A nyersen fogyasztott kukoricaszemek sokszor allergiát okozhatnak. Ugyanakkor a genetikailag módosított kukorica káros hatással lehet a szervezetre, hatást gyakorol a nemzőképességre és megbetegíti a májat, valamint a veséket.
Kerüljük a genetikailag módosított kukorica fogyasztását!!!

Hirdetés
Hirdetés betöltése...