Argentin és kubai kutatók terápiás védőoltást fedeztek fel a tüdőrák kezelésére


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Egy argentin és kubai kutatókból álló csoport előállította az első védőoltást, amit a tüdőrák kezelésében lehet használni.

A védőoltás nem előzi meg a tüdőrákot, azonban előidézi a szétesését, ugyanis serkenti a szervezet immunrendszerét, ami ezáltal könnyebben el tudja pusztítani a daganatos sejteket.

A szert Rocatumomab-nak nevezik, kontrollált klinikai körülmények között vizsgálták, és háromszorosára növekedett a kétéves túlélés a szerrel kezelt betegek esetében.

Több mint 90 szakember dolgozott annak az antigénnek az azonosításán a daganatban, aminek segítségével előállíthatták azt a monoklonális antitestet, amit a szervezet felhasználva csak a daganatos sejteket támadja meg és nem pedig az ép szöveteket.

A védőoltás végstádiumú, esetleg áttéttel rendelkező, stabil betegeknek ajánlott, akik már részesültek chemo- illetve sugárterápiában.

Ezzel a daganatkezelés paradigmaváltását szeretnék elérni, és megfelelő életminőséget biztosítani a betegeknek.
A WHO adatai alapján a tüdőrák a daganatos betegségek egyik leghalálosabb formája, 1,4 millió halálesetet jegyeznek évente.

Argentínában kapható az oltás július 1-től kezdődően, illetve már Kubában is folyamatban van a szabadalom, továbbá több amerikai államban és ázsiai országban.

 

 

Forrás:http://filantropikum.com/argentin-es-kubai-kutatok-terapias-vedooltast-fedeztek-fel-a-tudorak-kezelesere/

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...