Anti-tumor turmix ( Szerző: Dr. Tihanyi László )


Hirdetés

Avagy hogyan harcoljunk a rák ellen természetesen?  A következő recept Sonia Nicholas, amerikai orvos biológiai kutató tollából származik, aki 15 éves kutató tapasztalattal rendelkezik.

A lenti receptet tudományos alapokon készítette abból a szempontból, hogy olyan természetes összetevőket tartalmaz, amiknek bizonyítottan anti-tumor hatás tulajdonítható. A turmixot minden nap érdemes fogyasztani, de természetesen nem helyettesítheti a kezelőorvos által előírt gyógyszereket.

Összetevői:

Kurkuma

A kurkuma kurkumint tartalmaz, és az egyik legjobban kutatott természetes anti-tumor hatású élelmiszer napjainkban. A kurkuminról korábbi kutatások megállapították, hogy képes gátolni a ráksejtek szaporodását és a tumor terjedését mell-, máj-, száj-, és gyomorrák esetén. A kurkumát mindig feketeborssal együtt kell fogyasztani, mely nagyon jelentősen megnöveli annak felszívódását a belekben.

Citrusfélék

A citrusfélékben található flavonoidok és karotinoidok erős antioxidánsok és gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. Tanulmányok szerint a citromban található limonoidok közvetlen ráksejt pusztító hatással rendelkeznek.

Zeller

A zeller apigenint tartalmaz, ami hatékonyan pusztíthatja a tüdő, a mell, a vastagbél, a pajzsmirigy és a méhnyak rákos sejtjeit.

Zöld tea

A zöld tea EGCG-t tartalmaz (epigallocatechin), ami gátolja a ráksejtek osztódását és elősegíti az apoptózis, vagyis a természetes sejthalál folyamatát. A zöld tea kivonat hatékonyabb, mint a forró vízben áztatott zöld tea levelek fogyasztása.

Vörös káposzta

A vörös káposzta indolt és egy izotiocianát nevű vegyületet tartalmaz, ami gátolja a ráksejtek növekedését és kialakulását. Gyulladáscsökkentő hatású és elősegíti az apoptózist.

Anti-tumor turmix

–    fél teáskanál kurkuma
–    1/8 teáskanál finomra őrölt feketebors
–    2 narancs (meghámozva és kimagozva)
–    1 citrom (meghámozva, mag nélkül)
–    2 szár zeller
–    fél teáskanál Matcha zöld tea por
–    1/3 vörös káposzta

Turmixolja le a narancsot, citromot, zellert és vöröskáposztát. A zöld tea port keverje el egy evőkanál forró vízben, hogy rendesen feloldódjon, majd adja a turmixhoz. Adja hozzá a kurkuma port és a fekete borsot, majd jól keverje el.

Fogyassza minden nap!

Szerző: Dr. Tihanyi László, forrás: drtihanyi.com

Forrás:

Kakarala, M, et al. Targeting breast stem cells with the cancer preventive compounds curcumin and piperine. Breast Cancer Res Treat [Online] 2010; 122(3): 777-85.

Li, Y, Wicha, MS, Schwartz, SJ and Suna, D. Implications of Cancer Stem Cell Theory for Cancer Chemoprevention by Natural Dietary Compounds. J Nutr Biochem [Online] 2011; 22(9): 799–806.

Aggarwal, B, Yuan, W, Li, S, and Gupta, SC. Curcumin-free turmeric exhibits anti-inflammatory and anticancer activities: Identification of novel components of turmeric. Mol Nutr Food Res [Online PDF] 2013; 57: 1510–1528.

Shoba, G. Influence of piperine on the pharmacokinetics of curcumin in animals and human volunteers. Planta Med [Online] 1998; 64(4): 353-6.

Kim, J, Jayaprakasha, GK, and Patil, BS. Limonoids and their anti-proliferative and anti-aromatase properties in human breast cancer cells. Food Funct [Online] 2013; 4(2): 258-65.

Pan, X, et al. Effect of apigenin on proliferation and apoptosis of human lung cancer NCI-H460 cells. [Article in Chinese]. J South Med Univ [Online PDF] 2013; 33(8):1137-40.

Shukla, S and Gupta, S. Apigenin: A Promising Molecule for Cancer Prevention. Pharm Res [Online] 2010 Jun; 27(6): 962–978.

Du, GJ, et al. Epigallocatechin Gallate (EGCG) Is the Most Effective Cancer Chemopreventive Polyphenol in Green Tea. Nutrients [Online] 2012; 4(11): 1679–1691.

Hayes, JD, Kelleher, MO, and Eggleston, IM. The cancer chemopreventive actions of phytochemicals derived from glucosinolates. Eur J Nutr [Online] 2008; 47 (2):73-88.

Hirdetés
Hirdetés betöltése..