Annyira kicsi, és tökéletesen álcázza magát ez az állat, hogy csak véletlenül vettük észre 1969-ben!


Hirdetés


A világ legkisebb gerinces állata, olyannyira kicsi :), hogy mindössze 1969-ben, véletlenül fedezték fel. Az apró méretén ( ceruza radír, kb.: 1-1,5cm ) kívül, még a tökéletes álcája is hozzájárul, hogy észrevétlen maradjon!

Sokszor azt gondolnánk, hogy minél nagyobb valami, annál erősebbnek számít, és életképesebb az állatvilágban. Nos ez nem teljesen helytálló. A törpe csikóhalnak ( Hippocampus denise ) gyakorlatilag nincs ellensége, mivel szinte teljesen láthatatlan, illetve apró mérete miatt, potenciálisan nem célpont a ragadozók számára, hisz ha egyszerűen akarok fogalmazni, finoman szólva sem lehet vele “jól lakni”.

15-90 méter mélyen, korallokon élnek, akár a teljes életüket képesek leélni pár négyzetméternyi területen. Születésük után miután képesek mozogni, kiválasszák a számukra megfelelő életteret, és 24 óra alatt, testük “lemásolja” a környezetet, és így ki is alakul a tökéletes álca. Mérete ellenére, ragadozó! Vadászata során, gyakorlatilag beszippantja az áldozatát, amelyek apró rákok, lárvák!

Szerző: diabetika.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...