Amit nem tudtál eddig a C-vitaminról


Hirdetés


A C-vitamint szedni jó és fogyasztani kell belőle, lehetőleg minél többet – állítják a hozzáértők manapság egyre határozottabban.

Nagyon jó hatással van szervezetünkre, ha nem veszünk be és nem raktározunk el eleget, akkor hiánybetegségek jelentkezhetnek. Hogyha pedig napi ezer milligrammnál is többet elfogyasztunk, akkor számos betegség, többek közt a rák is orvosolható. Ez utóbbira számos bizonyíték született, persze a kétkedések mindig felülmúlják az állításokat. Annyi azonban bizonyos, hogy ha hisszük, ha nem, ki kell próbálni, mert a C-vitamin egy szükséges jó az egészségünk megőrzése és fenntartása szempontjából.

Nézzünk 5 tényt, amit eddig nem biztos, hogy tudtunk a C-vitaminról.

1. Aki dohányzik, annak harminc százalékkal több C-vitamint kellene fogyasztania, mint az egészségesebb életmódot folytató társaiknak. Különben számos betegség léphet fel, mint például a fogínyvérzés, ínygyulladás, végtagzsibbadás, rossz vérkeringés. Ezek C-vitamin szedése által mind elkerülhetőek lennének.

2. A macska naponta 18 ezer milligramm C-vitamint tud magának előállítani. Az emlősök közül az ember, a tengerimalac és bizonyos majomfajták nem tudják ezt megcsinálni, ezért kellene külső forrásokhoz folyamodni.

3. Az általunk felhasznált C-vitamin nagyrészét kukoricából nyerik ki.

4. A szakemberek napi 70-80 milligramm C-vitamint ajánlanak naponta, felfedezője Szentgyörgyi Albert napi 1000 milligrammot szedett, ha beteg volt ezt az adagot növelte 8-9 ezer milligrammra. Soha nem volt beteg, 93 évesen hunyt el.

5. A homoktövis világviszonylatban az első helyen szerepel C-vitamin tartalmát illetően. Ha tehetjük fogyasszunk minél több homoktövist, lehetőleg nyers, feldolgozatlan változatban.

Forrás:http://twice.hu/eletmod/amit-nem-tudtal-eddig-a-c-vitaminrol

Hirdetés


Hirdetés betöltése...