Akkor most tényleg vége a nyárnak? Milyen időjárás lesz a jellemző ezután?


Hirdetés


Na jó, azért hó nem lesz még :), mint az előképen látszik, de igen! Most hétvégén megtörténik az évszakváltás, két hullámban érkeznek hideg légtömegek a térségünkbe. Szombaton viharos, hétfőn pedig orkán erejű szélre számíthatunk, nagyon markáns lesz a lehűlés!

Vasárnap délelőtt sok lesz felettünk a felhő, de említést érdemlő csapadék nem valószínű.  Délután többször lesz erősen felhős az ég, de időnként elvékonyodik a felhőtakaró. Csapadék nem valószínű. Élénk lesz a déli szél. 18, 23 fokra számíthatunk.

Hétfőn délelőtt észak felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, szórványosan alakulnak ki záporok.  Délután csökken a felhőzet, egyre kevesebb helyen alakul ki futó zápor. Viharossá fokozódik az északnyugati szél. 17, 22 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kedden a nap első felében sok felhő lesz felettünk, majd délutántól felszakadozik, csökken a felhőzet, a Tiszántúlon lehetnek erősen felhős területek. Az északnyugati szél erős lesz. 11, 16 fokra melegszik a levegő.

Szerdán a déli területeken lehet szakadozottabb a felhőzet, másutt többnyire erősen felhős lesz az ég. Jelentős mennyiségű csapadékra nem kell számítani, elszórtan alakulatnak ki futózáporok. Erős lesz az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 10, 15 fok között alakul.

Csütörtökön sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem lesz. Az északkeleti szél mérsékelt lesz. Kora délután 12, 17 fok várható.

Pénteken északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, helyenként futó zápor előfordulhat. Megerősödik az északnyugati szél. 16, 21 fokra számíthatunk.

Szombaton időnként megnövekszik a felhőzet, de említést érdemlő csapadék nem valószínű. Erős lesz az északnyugati szél, 13, 16 fokos maximumok lesznek jellemzők.

Vasárnap napos, száraz időre van kilátás. Erős északnyugati szél mellett 14, 19 fokot mérhetünk a délutáni órákban.

Hirdetés


Hirdetés betöltése...