Akár az életedet is megmentheti, ez a 10 gyógyhatású növény!


Hirdetés


Sokan nem gondolnák, te a testünkben folyó rengeteg folyamat közül, az immunrendszerünk az egyik legfontosabb, hiszen a sejtek és szervek hálózatán keresztül ez védelmezi a szervezetünket a különböző betegségektől, fertőzésektől.

Nézzünk néhány gyógynövényt, amelyekkel természetes módon erősíthetjük az immunrendszerünket. Az, hogy természetes fontos tényező, hiszen a gyógyszertárban kapható gyógyszerek zömének gyakran károsabb a mellékhatásuk, mint maga a gyógyhatásuk.

1. Echinacea – Az Echinaceát fogyaszthatjuk teaként, illetve cseppek formájában. Rendkívül hatékony immunrendszer erősítő. Leginkább légzőszervi megbetegedésekre használható.

01-Echinacea

2. Ginzeng – A Ginzengeknek több változata is létezik, de a leginkább elterjedt ezek közül a “koreai” Ginzeng. Hatóanyaga elősegíti a gyulladások csökkenését, illetve különböző kutatások kimutatták, hogy esélyesen tudja megelőzni a rák néhány fajtáját, továbbá a kedély javító hatása is van.

02-ginzeng

3. Fokhagyma – A Fokhagymát évezredek óta használják természetes gyógyszerként. A hagymák közül ő a leginkább immunrendszer erősítő fajta. Rengeteg kutatás, illetve vizsgálat bizonyította be, hogy hatékonyan használható különböző gyulladások, vírusos megbetegedések, illetve gombásodás ellen.

03-fokhagyma

4. Kaliforniai Paprika – A többi paprikafélétől annyiban tér el, hogy olyan alkotóelemeket tartalmaz, amelyet a szervezet könnyendén képes A-Vitaminná alakítani. Ezáltal hatékonyan megelőzhető vele jó pár rákfajta, továbbá a hályog kialakulásának az esélyét csökkenti.

04-kaliforniai-paprika

5. Gyömbér – A Gyömbér gyógyhatása szintén bizonyított. Leginkább gyulladás csökkentésre, és a vérrögök kialakulásának megelőzésében hatékony. A szív, és érrendszeri megbetegedések mellett, a magas koleszterin szinten is hatékonyan kezeli.

05-gyomber

6. Kurkuma – Eme gyógyszert, nagyjából ősidők óta alkalmazzák Indiában – szintén bizonyított gyógyhatása miatt. Antioxidánsokat tartalmaz, amelyek antibakteriális, és gyulladásgátló hatásúak. Emellett serkentik a mellékvese müködését, amely ezáltal hormokat bocsát ki a gyulladások csökkentésére. A kurkuma hatékony továbbá különböző toxinok ellen is, ilyen lehet például az alkohol mérgezés is. Fontos megemlíteni, hogy az emésztésre is jótékony hatással bír.

06-kurkuma

7. Gingko Biloba – A Gingko Biloba levelei antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek olyan erősek, hogy akár a különböző sugárfertőzések(!) ellen is sikerrel használható. Hatásosan lehet alkalmazni továbbá különböző agykárosodás ellen is. Rendkívül erős hatóanyagokkal rendelkezik eme növény.

07-kurkuma

8. Ganoderma – Ezt a kínai gombát, amelyet olykor reishiként néven ismernek, szintén több ezer éves múlttal rendelkezik a gyógyítók körében. Úgy tartják róla, hogy eme gyógynövény a hosszú élet titka – az viszont bizonyított, hogy  jó hatásfokkal előzi meg a rákos megbetegedések kialakulását. Különböző vesefertőzések ellen is kiválóan alkalmazható.

08-ganoderma

9. Astragalus, illetve csüdfű – Ez a gyógynövény szintén Kínából származik. Hatékonyan segíti elő az emésztést, csökkenti a túlzott gyomorsavat, serkenti az anyagcserét, és megtisztítja a szervezetet a különböző mérgezőanyagoktól.

09-astragalus

10. Macskakarom – Ez a gyógynövény Peruból származik, leginkább gyomorbántalmak esetén használható. Mostanában kezdik felismerni, hogy immunrendszer erősítő hatása is kiváló, továbbá esélyesen tud elbánni különböző fertőzésekkel, illetve degeneratív betegségekkel.

10-macskakarom

forrás

Hirdetés


Hirdetés betöltése...