Akár 10 évet is “fiatalodhatsz”, ezzel a kezeléssel! ( 8 lépés, részletesen leírva )


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Rád férne egy kényeztető kozmetikai kezelés, de sehogy sem jutsz el a kozmetikusodhoz? Zárd magadra a fürdőszobaajtót, és máris mutatjuk a tökéletes otthoni kozmetikai kezelés lépéseit!

Otthoni kozmetikai kezelés lépései

1. lépés: az arctisztítás

Ahogy a kozmetikusodnál, úgy otthon is az első és egyik legfontosabb lépés az arctisztítás. Ilyenkor megszabadítjuk a bőrt a pórusokban megtelepedő kosztól. Ez azért különösen fontos, hogy a kezelés további részében felvitt tápláló hatóanyagok mélyebbre juthassanak, illetve ne vigyék magukkal a szennyeződéseket.

Az arctisztítást mindig a smink eltávolításával kezdd, utána pedig jöhet egy frissítő arctisztító. Ha még tökéletesebb hatásra vágysz, érdemes kipróbálni az AHA gyümölcssavas arctisztító habot is. Ha pedig száraz a bőröd, akkor az Organikus arctisztító tejet ajánljuk.

2. lépés: az arcradírozás

Az arcradírozással az arcbőr elhalt hámsejtjeit távolítjuk el, ezzel levegőhöz juttatjuk a bőrt és teret engedünk a hatóanyagok mély felszívódásának is. Fontos, hogy mindig a bőrtípusodnak megfelelő arcradírt válaszd, és a dörzsölő hatású, szemcsés állagú kozmetikumok helyett inkább a kémiai peelingeket használd. Az AHA (Alfa Hidroxi Acid) peelingek pl. a sejtek közötti kötéseket bomlasztják meg, ezzel gyorsabb bomlásra kényszerítik a szaruréteget, és serkentik az új sejtek képződését is.

3. lépés: gőzölés

A gőzölés feladata, hogy megnyissa a bőr pórusait, így könnyebben juthassanak felszínre a szennyeződések, és egyszerűbben tisztíthatók lesznek az eltömődött, bepiszkolódott faggyúmirigyek, amelyek a mitesszerek és a pattanások kialakulásáért is felelősek.

Forralj fel 1 liter vizet, tehetsz bele kamillavirágot, levendulavirágot vagy más tisztító hatású gyógynövényt. Vedd le a tűzről, hajolj fölé, tegyél törölközőt a fejedre és élvezd a párolgó gőzt kb. 10 percig.

4. lépés: tisztítás

Ha felpuhult az arcbőröd, akkor egy tiszta zsebkendővel, az arc jobb oldaláról, szisztematikusan távolítsd el az apró aknékat, mitesszereket. Fontos, hogy ha finom nyomásra nem tudod őket eltávolítani, akkor ne erőltesd, mert könnyen begyulladhat, és pattanás lehet belőle.

5. lépés: fertőtlenítés

Ha végeztél, akkor alkoholos arctonikkal töröld át a bőrt. Majd jöhet az otthoni kozmetikai kezelés legkellemesebb része, az arcpakolás.

6. lépés: arcpakolás

Ehhez válaszd a bőrtípusodnak és a céljaidnak leginkább megfelelő arcpakolást. Nálunk most a Multifunkciós vitamin maszk és a Káprázatos ragyogás arcmaszk a két nagy kedvenc.

7. lépés: szérum

A pakolás után érdemes tápláló, hatóanyagokban gazdag szérumot is felkenni a bőrre, hiszen a tisztított bőrön sokkal jobban felszívódnak. Próbáld ki a Hyaluronsavas arcápoló szérumot, a problémás bőrre készült Esőerdő szérumot, a régi nagy kedvenc Organikus gyümölcsszérumot vagy a Fiatalos bőr elixírt.

8. lépés: krémezés

Az otthoni kozmetikai kezelés utolsó lépéseként vidd fel a kedvenc, bőrtípusodnak megfelelő nappali arckrémet a bőrödre és hagyd beszívódni. Ha új kedvencet keresel, akkor ajánljuk a Bőrmegújító nappali krémet, a törpemálnával és C-vitaminnal dúsított tápláló nappali krémet vagy a Nourish Balance hidratálóját.

Láthatod, hogy az otthoni kozmetikai kezelés nem hosszadalmas vagy fájdalmas, annál inkább kellemes időtöltés, minőségi Énidő, amit a bőröd is megköszön majd. Ha zsíros, problémás a bőröd, akkor ajánlott a fenti kezelést hetente, ha száraz, érzékeny a bőröd, akkor pedig havonta elvégezned.

Kipróbáltad? Írd meg a tapasztalataidat Facebook oldalunkon!, forrás: bioworldbykellys.hu

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...