Ajaj, tavaszi fáradtság! Hogyan védekezzünk ellene?


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Alig vártuk, hogy előjöjjön a tavasz, és lám jött is az összes szépségével együtt. Igen ám, de magával hozta a tavaszi fáradtságot. Hiába süt hétágra a nap, csiripelnek a madarak és nyílnak a krókuszok, mégis sokszor úgy érezzük, hogy alig tudjuk vonszolni magunk.

 

Nézzünk, néhány tippet, hogy mit tehetünk tavaszi fáradtság ellen.

Házi energiaital

A következő keverékkel hatásosan doppingolhatjuk tavaszi fáradtság esetén a szervezetünket. Keverjük össze 200 ml joghurtot, 1 citrom levét, 1 evőkanálnyi apróra vágott petrezselymet és kaprot, 2 evőkanál búzacsírát, majd adjunk hozzá egy csipetnyi fehérborst és Cayenne-borst.

 

Tornázzunk tusolás közben

Egy kellemes hőmérsékletű, nem túl forró tusolás közben igencsak energetizáló lehet az, ha egy kicsit tornázunk. Hajoljunk picit előre, és mint egy rongybaba, lógassuk előre a karunkat, közben hagyjuk, hogy a hátunkra csorogjon a kellemes víz. Majd guggoljunk le, és lélegezzünk mélyeket. Háromszor ismételjük meg ezeket a gyakorlatokat normál hőmérsékletű, majd ismét háromszor hideg víz alatt is. Végezetül vegyük egy pezsdítő váltózuhanyt.

 

Pihenjünk

Ha úgy érezzük, hogy nincsen semmi erőnk, feküdjünk hanyatt, majd lábunkat behajlítva tegyük fel egy szék vagy fotel támlájára, közben a karunk lazán pihenjen a törzsünk mellett. Lélegezzünk mélyeket és gondoljunk valami nyugtató dologra. Feküdjünk így legalább 15 percet, majd óvatosan keljünk fel.

Nyugtató ital

A víz és tej keverékéből (egy-három arányban) kiváló nyugtató italt keverhetünk. Lefekvés előtt fogyasszunk belőle egy nagy pohárral. Ha éjszaka megébredünk, nyugodtan ihatunk még belőle: nyugtat és ellazít ez a keverék.

 

 

 

Forrás:http://twice.hu/eletmod/ajaj-tavaszi-faradtsag-hogyan-vedekezzunk-ellene

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...