A vízhiány az oka számos panaszunknak


Hirdetés


A vízhiány az oka számos panaszunknak


Számos kutatásban megfogalmazták a tudósok, hogy komoly egészségügyi problémákhoz vezet, ha valaki nem iszik meg napi 3-4 liter folyadékot. Olyan betegségeket is ide sorolnak, amelyek első körben “civilizációs betegségként” kategorizáltak, melyek hátterében a stressz, az egészségtelen életmód és a mozgáshiány áll.

Ha elegendő folyadékot – elsősorban az ajánlások szerint ízesítés és cukor nélküli tiszta ásványvizet – fogyasztunk, számos olyan problémánk is megoldódhat, amelyet korábban lemondóan legyintve “civilizációs ártalomként” azon dolgok közé soroltunk, amelyeken nem lehet változtatni –

Fogyás
Rengeteg súlyprobléma megelőzhető lenne, ha több folyadékot innánk. Sokan akkor is azt gondolják, hogy éhesek, amikor a testük a vízhiányról küld jelzéseket. Talán Önnel is előfordult már, hogy amikor a hasa görcsölni kezdett, akkor leült enni, és közben rájött, hogy aznap még egy pohár vizet sem ivott meg. Jóval kevesebb ételt fogyasztunk, ha óránként megiszunk egy jó pohár vizet. Ráadásul a vízben nincs felesleges zsír, cukor és szénhidrát, mint a legtöbb üdítőben.

Egészséges bőr
A dehidratált bőr a szervezet vészjelzése. Arra utal, hogy kevés vizet veszünk magunkhoz. Ezt kezelhetjük külsőleg is (ebből él a kozmetikaipar), de van egy sokkal egyszerűbb megoldás. Táplálja bőrét, és igyon sok folyadékot.

Búcsú a fejfájástól
Gyakran a testünk úgy jelzi nekünk, ha vízre van szüksége, hogy megfájdul a fejünk.
Rengeteg nő szenved a migréntől, akinek a fájdalomcsillapítók helyett vizet kellene innia, mert az is megoldaná a problémáját. Persze vannak esetek, amikor mást jelez a szervezet, de egy próbát megér, hátha Ön is végérvényesen megszabadulhat a fejfájástól!

Magasabb energiaszint
Civilizációs betegségnek tekintjük, hogy hét vége felé már gyakran úgy érezzük magunkat, mint akin átment az úthenger. Ilyenkor irigykedve nézünk gyerekünkre, aki még este is vígan ugrál, mint egy örökmozgó. Tudta, hogy az óvodákban és az iskolákban nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a gyerekek az étkezések során vizet igyanak?

Szívproblémák megelőzése
Egy 2002-ben megjelent amerikai tanulmány szerint aki több mint 5 pohár vizet iszik meg naponta, 41%-kal kisebb eséllyel fog szívinfarktusban elhalálozni azzal szemben, aki kevesebb, mint 2 pohárral iszik.

Emésztési gondok elkerülése
A székrekedés és a savasodás hátterében gyakran az áll, hogy a szervezet nem tudja megemészteni a rengeteg tartósítószert és színezéket, amivel mérgezzük magunkat. Napi 4 liter víz elfogyasztása 3 héten keresztül eredményesen kezelheti a székrekedési gondokat.

Méregtelenítés
A tartósított élelmiszerekkel bevitt méreganyagokat a legkönnyebben akkor tudja kimosni a szervezetünk, ha megfelelő mennyiségű vizet iszunk.

Rákmegelőzés
Kutatások igazolják, hogy az egészséges vízfogyasztás 45%-kal csökkenti az emésztőrendszerben kialakuló rák kockázatát, 50%-kal a hólyagrák előfordulását, de jelentős adatokat jegyeztek a mellrák kapcsán is.

Szellemi frissesség
Előfordul, hogy azért nem sportolunk, mert nincs energiánk. Amikor pedig elkezdünk mozogni, akkor az izzadásnak köszönhetően még több folyadékra van szükségünk. A szervezet már drasztikusan jelez, ha kiszárad a szánk. Ilyenkor megelőzhetjük a bajt azzal, ha edzés alatt sok vizet fogyasztunk. Ez garantáltan jó hatással lesz az agyi tevékenységünkre is, hiszen szellemi frissességet hoz.

Hirdetés


Hirdetés betöltése...