A vakarózásnak lehet lelki eredete is


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Ha nem tudunk ellenállni a viszketésnek, ne feledjük el azt, hogy a vakarózás hozhat átmeneti megkönnyebbülést, de még több gyulladást okozhat a bőrön. Kutatások bizonyítják azt, hogy amikor elkezdünk vakarózni az agyunk szerotonint, bocsájt ki. Ez csak megerősíti a viszkető érzést.

A vakarózás fájdalmat kelt a bőrben. Majd ez a fájdalom össze fog keveredni a viszketéssel. Ide tartozik a gerincvelő aktivitása is, amelynek az idegsejtjei fájdalomingert visznek tovább a viszketés helyett. És amikor már elér az agyhoz, akkor beindul a szerotonintermelés, amely megszünteti a fájdalmat. Amikor a szerotonin végighalad a gerincvelőn, a fájdalom már kevésbé lesz érzékelhető, a viszketés intenzitása meg fog nőni. A szerotoninhormon szerepet játszik a növekedésben, öregedésben, csontanyagcserében, és a hangulatszabályozásban is.

Az emberek nem tudják jól kezelni a fájdalomérzetet. Ez ahhoz is vezethet, hogy a szerotoninblokkolások hosszú távú, komplex, és egyben negatív hatással is lehet a szervezetre. Ha a gerincvelő idegsejtjei, és a szerotonin közti dologba beleavatkozunk, akkor nem a szerotonintermelést blokkoljuk, hanem a receptorokat, amelyek a viszketésingert közvetítik. Ezek az ingerek elkezdenek haladni az agy felé, ennek a blokkolása pedig csökkentheti a viszketés ingert. Egy komoly betegség 100 emberből, egy vagy két személyen jelenik meg a pikkelysömör, amely nem fáj, de kellemetlen, és igen viszkető érzés. Az első teendő az, ha a gyulladt bőrt kezeljük, és hidratáljuk. Sok készítményt lehet már vásárolni, amely azért felelős, hogy hámlasztó, és gyulladáscsökkentő hatást fejtsen ki. A pikkelysömörre hajlamos bőrt óvni kell a sérülésektől, gyulladásoktól, kiszáradástól, és különböző gombáktól vagy napégéstől. Odafigyelést igényel, hogy esetleg melyik gyógyszer az, amelyik előhozza ez a tünetet. Ez a hámlás azzal jár, hogy a szervezetből kiüríti a vasat, folsavat, vitaminokat, valamint ásványi anyagokat. Ezért fontos, oda figyelni a táplálkozásra, nem szabad kihagyni a zöldségekben, és gyümölcsökben gazdag étrendet. Sok tapasztalat azt igazolja, hogy szigorúan kell kerülni azokat az ételeket, amelyek savat idéznek elő a szervezetben, valamint a kávét, paradicsomot, és az ásványvizet.

Változtatni kell az étrenden és bevezetni a kalóriaszegény étkezést, ami jó hatással bír. Napi szinten kell ápolni a bőrt, tisztítani, és persze hidratálni. Ha állandóan viszket a bőrünk, akkor az lehet ekcéma is, amely szintén nagyin kellemetlen érzetet tud kelteni. Milyen kellemetlen tud lenni az, ha az ember testén megjelennek ilyen foltok? De ez is csak arra, hívja fel a figyelmünket, hogy figyeljünk oda az étrendünkre. Érdekes módon a viszketést, nem csak tudósok szemszögéből lehet magyarázni, ennek lehet lelki háttere is. A viszketés jelzi azt, hogy van bennünk valami, ami felfedezésre, és szabadon engedésre vár. A vakarózás az, amellyel megkíséreljük, hogy a dolog mélyére hatoljunk. Ha valami nagyon felkavart, és egész a lelkünkig hatolt, akkor keletkezik egy védekező mechanizmus. A védőpáncél megsérült és ezzel a következménnyel jár, hogy elkezdünk vakarózni. A viszketés ilyen helyzetben az, amely felszólít minket arra, hogy felhozzuk a kellemetlen dolgokat. Az érzés cselekvésre készteti a testet, és elkezd vakarózni. A magyarázat lehet az is, hogy a viszketés felszólítással bír, amely magába foglalja azt, hogy elhanyagoltak, és foglalkozni kell önmagammal. A vakarózás lehet mellőzni, ha teszünk ellene, és hagyjuk, hogy foglalkozzanak velünk.

Figyeljünk oda szervezetünk jelzéseire, sok betegségről árulkodnak.

Szerző: Kerekes Szabina

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...