A titokzatos Vörös kutya igaz története! A kutya aki sosem adta fel a reményt, hogy megtalálja “elveszett” gazdáját!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

A Vörös Kutya című film története teljes mértékben a valóságon alapul. Vörös egy Kelpie és ausztrál pásztorkutya keverék volt, nevét szine után kapta. A városba való első megérkezésekor azt hitték, csak a mindent ellepő vörös por miatt vörös a bundája, de miután megrázta magát és ugyanolyan maradt, rögtön ráragadt a Vörös Kutya név. Úgy vélik valószínűleg 1971-ben, Paraburdoo településen született. Noha pontosan sosem derült ki, utazási szokásai miatt első és feltehetőleg meghalt gazdájának egy teherautósofőrt gondolnak.

Vörös egész életében szeretett közlekedni, de nagy vándorútjára gazdája halála után indult. Vándorlása során több helyen is eltöltött kis időt, több ideiglenes gazdája is volt, akiktől új neveket is kapott, de mindig továbbment. Évek alatt valódi legenda lett belőle, útvonalát feltérképezték. Személy- és teherautókon, tehervonatokon utazott, de szabadon felszállhatott a távolsági autóbuszokra is. Úgy tartják, egy alkalommal egy új buszsofőr érkezett, aki nem ismerte és ezért nem engedte fel a buszra, de a miután az utasok elmagyarázták a történetét, felszállhatott. Vöröst annyira szerették Dampierben, hogy a bányászoknak köszönhetően rendes, fizető tagja volt a szakszervezetnek és a helyi sportklubnak, valamint saját bankszámlája és ebédjegye is volt. Életében többször meglőtték és megmérgezték, de mindig felépült. 1979. november 18-án eszméletlen állapotban találtak rá, súlyos mérgezést szenvedett. Már úgy tűnt, hogy felépül, de a méregtől agykárosodás alakult ki, végül az őt egész életében kezelő állatorvos kénytelen volt elaltatni. Vörös Kutya 1979. november 21-én pusztult el. Szándékosan jeltelen sírba temették el, legyen halála is ugyanolyan rejtély, mint élete.

Eredeti felvétel a legendás kutyáról 

Röviddel halála után Nancy Gillespie ausztrál írónő összegyűjtötte és kiadta a róla szóló anekdotákat, verseket Vörös Kutya címmel. 1993-ban Beverly Duckett is írt egy könyvet róla, Vörös Kutya, a pilbarai vándor címmel. A film Louis de Bernières brit író Vörös Kutya című könyve alapján készült. Vörös Kutya napjainkra az ausztrál folklór és nemzeti hagyomány része. Szobra Dampier városában mai napig áll. A Vörös Kutya szerepét alakító Koko mindössze egy évvel élte túl a szerepét. Hét évesen, szívrendellenességben pusztult el Perth városában.

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...