A tengeri algák titka


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Bizonyára sokan húzzák a szájukat, ha a tengerben élő algák elfogyasztására gondolnak. Azonban abban a pillanatban, mihelyt megtudják, mi mindent tartalmaz, rögvest meggondolják magukat: magas az antioxidáns, kalcium és vitamin tartalma.

Három féle algát ajánlanak fogyasztásra: a barnát, vöröset és zöldet. A leggyakrabban a barnát fogyasztják, kiváltképp a keleti konyha használja.

Jódhiányos állapotok ellen

Fáradtság, depresszió, érzékenység különböző betegségekre csak egy pár tünet, ami a jódhiányt jellemzi. A barna alga a napi jód adag tízszeresét tartalmazza. A vörös és zöld valamivel kevesebbet.

Jótékony hatásai

A kutatók szerint a rendszeres algafogyasztás normalizálja a hormonműködést, leginkább az ösztrogénét. Ami által csökkenhet a mellrák kialakulásának kockázata. Úgy tűnik képes kontrollálni a premenstruális szindrómát és a termékenységet. Többek közt azt is megfigyelték, hogy remek antioxidáns forrás, ami által megelőz különböző gyulladásokat, krónikus betegségek kialakulását.

Nagy mennyiségű káliumot tartalmaz

Az algák hatalmas káliumtartalma miatt nem ajánlottak veseelégteleneknek. A jód tartalma miatt is óvatosnak kell lennünk. Ezért heti két kanál alga szolgálja leginkább egészségünket. A barna alga rengeteg vitamint és ásványi anyagot és nyomelemet. Ezért figyeljünk oda a táplálék kiegészítő megválasztásánál, amennyiben algát fogyasztunk.

 

 

 

Forrás:http://filantropikum.com/a-tengeri-algak-titka/

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...