A tavasz beköszöntével, egy félelmetes “szezon” is kezdetét veszi! Figyeljünk erre!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Amint beköszönt a tavasz és a meleg napsugarak megkezdik a természet újjáélesztését, nem csak a kirándulók és kertészkedők veszik birtokukba a zöldet, hanem a rájuk leselkedő vérszívó kullancsok is. Az ébredező kullancsok visszanyerik kereső aktivitásukat és újabb áldozat után kutatnak.


kullancs-480x300Kullancsszezon kezdete

A földfelszín felmelegedésével a téli álmukból ébredő kullancsok kezdik visszanyerni korábbi aktivitásukat. A kullancsszezon kezdetét a melegedő időjárás beköszönte jelenti. A kullancsszezon kezdete mindig az időjárástól függ. A tavaszi hónapok közül földrajzi területenként eltérő lehet a hónap, mely a kullancsszezon kezdetét jelenti. Egyes területeken március, április vagy május jelenti a kullancstámadások kezdetét.

Magyarországi kullancsszezon

A magyarországi kullancsszezon kezdete általánosságban március közepére tehető, de természetesen az általánostól eltérő hidegebb tavaszi időjárás későbbre és az általánostól eltérő melegebb időjárás akár korábbra is tolhatja a kullancsok aktivizálódását. A globális felmelegedés jelensége sajnos erre a folyamatra is negatív hatással van. A berlini Freie Universitat kutatói által végzett kísérlet igazolta, hogy a feltételezhetően kiugróan enyhe telek következményeként a kullancsok az őszi és téli időszakban is aktívak lehetnek.

Ébredező kullancsok

A nimfa állapotban lévő, még fejletlen kullancs, kereső aktivitását visszanyervevérszívásra alkalmas áldozatot keres, ami lehet kisebb vagy közepes testű emlős, házi kedvenc; kutya, macska és természetesen maga az ember is.

forrás: kullancsvedelem.hu

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...