A sárgabarack mag cianid tartalmáról szóló vita elhomályosítja annak hatékony rák ellenes hatását


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

 

Az alma, cseresznye, sárgabarack, vagy keserű mandula magjának fogyasztása szinte pánikrohamot okoz sok fogyasztó körében. És miért? Az ok a bennük lévő cianid. Jogos ez az ijedtség?

Túl kevés tudás is igen veszélyes lehet. Mindössze annyit kell tennie, hogy a cianid szót beirja a Google keresőbe. Nos, sok cikk szól ott a cianid veszélyeiről magvak és diófélék fogyasztása esetén.

Egyesek azt mondják, hogy mivel a szervezet gyorsan detoxifikálja a cianid tartalmú vegyületeket, nem kell rájuk nagy figyelmet szentelni. Mások azt mondják, hogy cianid szabadul fel ha a szervezet metabolizálja ezen vegyületeket, vagyis vigyázni kell velük. A legtöbben elismerik azt is, hogy fene sok magot, illetve keserű mandulát kell ahhoz enni, hogy abból mérgezés legyen.

De ahogy a mondás tartja: “kis tudás veszélyes dolog.” Ebben az esetben, a magvak és a keserű mandulától való félelem hiányos adatokon alapul. A cianid tartalmú vegyület neve az amigdalin.

A teljes amygdalin sztori a következő

Ezrek fogyasztottak már sárgabarack magot arra, hogy legyőzzék a rákot. Mégsem haltak meg cianid-mérgezésben. Sőt, meggyógyultak mindenféle negatív mellékhatás nélkül. Az alanyok tucatnyi magot fogyasztottak naponta hónapokig.

Akkor ők miért nem méreződtek meg? Az amygdalin négy molekulából áll.  Kettő közülök glükóz molekula. A másik kettő a cianid és a benzaldehid. Az utolsó kettő molekula a mumus. Azonban egy pár ritka anyagcsere-betegséget kivéve ahol az egészséges sejtek is metabolizálnák azt, a gyakorlat az, hogy csak a rákos sejtek metabolizálják az amigdalint, mig az egészséges sejtek nem. A cianid az amygdalin vegyületben marad és áthalad az emésztőcsatornán. Ez egy nagyon okos dolog a természettől.A rákos sejtek függnek az erjedő cukortól. A glükóz az ami élteti őket oxigén helyett.

Tehát a rákos sejteket vonzza a amygdalin, vagyis a benne lévő glükóz, de meghalnak amikor bontják azokat a vegyületeket amelyek felszabaditják a benzaldehidot és a cianidot. A glükóz a cukor csali. A rákos sejtek tartalmaznak egy enzimet, amely nem található meg az egészséges sejtekben. Ez a béta-glükozidáz.

A béta-glükozidáz enzim “kinyitja” a amygdalin vegyületet, és ezzel kieengedi a halálos mérgeket a rákos sejtekbe. Csak a rákos sejtek bontják az amigdalint. Az egészséges sejtek nem. A legtöbb nem-rákos sejt tartalmaz egy rodanáz nevü enzimet. A szabad cianid molekulák kén molekulákhoz kötődnek rodanáz enzim segitségével, ezáltal ártalmatlan cianátokat képeznek amelyek kiürülnek a vizelettel.

Biztonságos rák ölő gyógymód

Dr. Ernst Krebb 1952-ben fejlesztette ki San Franciscoban a Laetrile vagy B17 vitamint ami sárgabarack magból kivont cseppfolyósított és tisztitott amygdalint tartalmaz rákos betegek számára. Dr. Krebb beinjekciózta a Laetrile-t saját magának, hogy bebizonyitsa annak biztonságát. Dr. John Richardson bebizonyitotta hatékonysát azzal, hogy számos rákos beteget meggyógyított San Franciscoban.

1971-ben a Laetrile-t betiltották. Dr. Richardson megbizott egy G. Edward Griffin nevű újságírót azzal, hogy hozza nyilvánosságra a Laetrile vagy B17 érdemeit. Griffin felfedezte, hogy a Sloane-Kettering Intézet Laetrile ügyekben lefolytatott vizsgálatai nem voltak valósak.

A Sloane-Kettering szóvivője, Dr. Ralph Moss nem volt hajlandó hazudni a Laetrile-t illetőleg és undortól vezérelve elhagyta a Sloane-Kettering intézetet. Mielőtt otthagyta volna az intézetet, Griffinnek tudományosan bizonyított tanulmányokat adott át arról, hogy a Laetrile ténylegesen müködik és öli a rákot. Ez vezetett Griffin könyvének megirásához amelynek cime: “Egy rák nélküli világ”.

Ha nem a rák gyógyítására alkalmazzák, a sárgabarack mag fogyasztása nincs betiltva. Kerülje a cukor fogyasztását, miközben megpróbálja gyógyítani a rák bármilyen fajtáját.

Forrás:naturahirek.hu

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...