A sárgabarack mag cianid tartalmáról szóló vita elhomályosítja annak hatékony rák ellenes hatását


Hirdetés


 

Az alma, cseresznye, sárgabarack, vagy keserű mandula magjának fogyasztása szinte pánikrohamot okoz sok fogyasztó körében. És miért? Az ok a bennük lévő cianid. Jogos ez az ijedtség?

Túl kevés tudás is igen veszélyes lehet. Mindössze annyit kell tennie, hogy a cianid szót beirja a Google keresőbe. Nos, sok cikk szól ott a cianid veszélyeiről magvak és diófélék fogyasztása esetén.

Egyesek azt mondják, hogy mivel a szervezet gyorsan detoxifikálja a cianid tartalmú vegyületeket, nem kell rájuk nagy figyelmet szentelni. Mások azt mondják, hogy cianid szabadul fel ha a szervezet metabolizálja ezen vegyületeket, vagyis vigyázni kell velük. A legtöbben elismerik azt is, hogy fene sok magot, illetve keserű mandulát kell ahhoz enni, hogy abból mérgezés legyen.

De ahogy a mondás tartja: “kis tudás veszélyes dolog.” Ebben az esetben, a magvak és a keserű mandulától való félelem hiányos adatokon alapul. A cianid tartalmú vegyület neve az amigdalin.

A teljes amygdalin sztori a következő

Ezrek fogyasztottak már sárgabarack magot arra, hogy legyőzzék a rákot. Mégsem haltak meg cianid-mérgezésben. Sőt, meggyógyultak mindenféle negatív mellékhatás nélkül. Az alanyok tucatnyi magot fogyasztottak naponta hónapokig.

Akkor ők miért nem méreződtek meg? Az amygdalin négy molekulából áll.  Kettő közülök glükóz molekula. A másik kettő a cianid és a benzaldehid. Az utolsó kettő molekula a mumus. Azonban egy pár ritka anyagcsere-betegséget kivéve ahol az egészséges sejtek is metabolizálnák azt, a gyakorlat az, hogy csak a rákos sejtek metabolizálják az amigdalint, mig az egészséges sejtek nem. A cianid az amygdalin vegyületben marad és áthalad az emésztőcsatornán. Ez egy nagyon okos dolog a természettől.A rákos sejtek függnek az erjedő cukortól. A glükóz az ami élteti őket oxigén helyett.

Tehát a rákos sejteket vonzza a amygdalin, vagyis a benne lévő glükóz, de meghalnak amikor bontják azokat a vegyületeket amelyek felszabaditják a benzaldehidot és a cianidot. A glükóz a cukor csali. A rákos sejtek tartalmaznak egy enzimet, amely nem található meg az egészséges sejtekben. Ez a béta-glükozidáz.

A béta-glükozidáz enzim “kinyitja” a amygdalin vegyületet, és ezzel kieengedi a halálos mérgeket a rákos sejtekbe. Csak a rákos sejtek bontják az amigdalint. Az egészséges sejtek nem. A legtöbb nem-rákos sejt tartalmaz egy rodanáz nevü enzimet. A szabad cianid molekulák kén molekulákhoz kötődnek rodanáz enzim segitségével, ezáltal ártalmatlan cianátokat képeznek amelyek kiürülnek a vizelettel.

Biztonságos rák ölő gyógymód

Dr. Ernst Krebb 1952-ben fejlesztette ki San Franciscoban a Laetrile vagy B17 vitamint ami sárgabarack magból kivont cseppfolyósított és tisztitott amygdalint tartalmaz rákos betegek számára. Dr. Krebb beinjekciózta a Laetrile-t saját magának, hogy bebizonyitsa annak biztonságát. Dr. John Richardson bebizonyitotta hatékonysát azzal, hogy számos rákos beteget meggyógyított San Franciscoban.

1971-ben a Laetrile-t betiltották. Dr. Richardson megbizott egy G. Edward Griffin nevű újságírót azzal, hogy hozza nyilvánosságra a Laetrile vagy B17 érdemeit. Griffin felfedezte, hogy a Sloane-Kettering Intézet Laetrile ügyekben lefolytatott vizsgálatai nem voltak valósak.

A Sloane-Kettering szóvivője, Dr. Ralph Moss nem volt hajlandó hazudni a Laetrile-t illetőleg és undortól vezérelve elhagyta a Sloane-Kettering intézetet. Mielőtt otthagyta volna az intézetet, Griffinnek tudományosan bizonyított tanulmányokat adott át arról, hogy a Laetrile ténylegesen müködik és öli a rákot. Ez vezetett Griffin könyvének megirásához amelynek cime: “Egy rák nélküli világ”.

Ha nem a rák gyógyítására alkalmazzák, a sárgabarack mag fogyasztása nincs betiltva. Kerülje a cukor fogyasztását, miközben megpróbálja gyógyítani a rák bármilyen fajtáját.

Forrás:naturahirek.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...