A rizskoch elkészítésének 3 fortélya, amit a háziasszonyok többsége nem ismer







Hirdetés betöltése…

Ehhez a desszerthez nincs szükség bonyolult hozzávalókra, elkészítésre és sok pénzre, ezt a receptet ugyanis mindenki imádja.

Ettől függetlenül azonban nem sikerül mindenkinek tökéletesre a rizskoch, közismertebb nevén a rizsfelfújt.

a-rizskoch-3-fortélya

Ha te is ebbe a csoportba tartozol, ne aggódj, hiszen mutatunk most 3 fortélyt, amivel garantált sikered lesz ennél a receptnél és az íze is mennyei lesz!

Hozzávalók:

  • 30 dkg rizs
  • 8 dkg cukor
  • 1 l tej
  • 2 dl tejszín
  • 1 rúd vanília
  • 6 dkg vaj
  • 2 tojás

Elkészítés:

1 evőkanál vajat olvassz fel egy edényben, és pár percen keresztül futtasd meg benne a rizst.

Ezután öntsd fel a tejjel és a tejszínnel, add hozzá a cukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét.

Forrald föl, majd alacsony tűzön, gyakran kevergetve főzd puhára a rizst! Nagyon ügyelj arra, hogy ne égjen oda, mert a kozmás tej ízét semmivel sem lehet semlegesíteni!

Ha kész, keverd el benne a megmaradt vajat és tedd félre hülni.

Verd kemény habbá a tojásfehérjét, a sárgákat egyenként keverd el a tejberizsben, majd forgasd bele a tojáshabot is!

Egy kivajazott tálba öntsd bele a tojásos rizst, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt süsd készre.

Íme 3 fortély, amire figyelned kell!

  1. Ne csak tejet használj! Sőt! Pont elég, ha felezed, és a folyadék másik fele sima, mezei víz. Előbb vízben főzzük meg, majd a tejet is beszippantatjuk a rizzsel. Így nem fog odaégni sem és ragacsos sem lesz. Ne félj, picit sem lesz vízízű és egyáltalán nem lesz kevésbé tejes sem, hidd el!
  2. A tojássárgáját tök felesleges egyesével hozzáütögetni az alaphoz, tökéletesen működik egyben összekeverve a vajjal és cukorral. És még szép is.
  3. A tepsit mindenképp szórd be zsemlemorzsával (ne sajnáld!), egyrészt mert biztos nem ázik el az alja (persze alá is vajazzuk, hogy ne is tapadjon le), másrészt az adja meg azt a finom “morzsás” ízt a szélének.

Szerző: tudasfaja.com

Kókuszos csokoládészelet vaníliakrémmel sütés nélkül, ínycsiklandó hideg finomság!
Bevágja a krumplit, majd a szeletek közé tesz bacon-t! Fantasztikus finomság lesz belőle!



Hirdetés
Hirdetés betöltése...
Hirdetés

Sugárfertőzés esetén: Miso! Jó pár évvel ezelőtt Dr. Shinichiro Akizuki (Nagasaki, Saint Francis kórház) készített egy tanulmányt miszerint a miso segít a sugárfertőzött betegeken, mivel eltávolítja a radioaktív anyagokat az emberi testből, valamint kordában tartja a gyulladást a szervezetben, amit a radioak...
Rizzsel mosta meg a haját, és bámulatos hatása... Mondjon búcsút a méregdrága kozmetikai szereknek, a rizsvíz a legjobb megoldás bőr vagy hajproblémájára. A rizs a világ bizonyos részein a legfontosabb ételnek számít, így pl. Kínában és Japánban. Mivel ezekben az országokban a rizs viszonylag könnyen elérhető, így a t...
Így szívja magába a rizs a méreganyagokat a sz... Gyakran tudomást sem veszünk arról, hogy bizonyos élelmiszerekkel és táplálkozási szokásokkal mennyi méreganyag felhalmozódását tesszük lehetővé a szervezetben. Ezek megsemmisíthetik az anyagcserét, amelyek lehetővé teszik a betegségek kialakulását. A rizs képes magába szí...
Ezért fogyassz inkább barna rizst, mint fehéret A szokásos krumpli-rizs köret helyett, nem árt néha elgondolkodnunk egy egészségesebb megoldáson. Nem kell megválnunk a kedvenc köreteinktől, de inkább válasszuk a rizs barna változatát. A rizs minél inkább fel van dolgozva, annál kevesebb benne a tápanyag és vitamin, így ...
Egész életedben rosszul főzted a rizst. Ezután... A rizst könnyen és gyorsan elkészíthetjük, egészséges és finom, ezért gyakran fogyasztjuk. Azonban azt is jó tudni róla, hogy magas kalóriatartalma miatt, ha rendszeresen nagyobb mennyiségben kerül a tányérra, hizlal. Mutatunk egy trükköt, hogyan csökkenthetjük a rizs kalóriatar...
Döbbenet! A műanyag rizs már Európát is elér... A zacskós “rizs” meghódította a világot! Döbbenet, hogyan készül ez az alapétel! Egyre többfele olvasni arról, hogy az üzletekben kapható, viszonylag olcsó zacskós rizs is már a hamisított élelmiszerek közé tartozik, azaz köze sincs a valódi rizsszemekhez, hanem úgy k...
A búzakeményítő és az egészséges táplálko... A búza- és kenyérminőség fő meghatározójának évtizedekig a sikérfehérjéket tartották, míg a keményítőt a búzaszem semleges töltetének tekintették. Ez a szemlélet megdőlt, amikor megjelentek a japán tésztafélékről szóló tanulmányok, melyek szerint a metélt tészta (no...

Facebook hozzászólás