A recept, ami felhergelte a gyógyszeripart! Készítsd el te is!


Hirdetés


Ugye mindenkinél van otthon méz és fahéj? Ha nincs, épp itt az ideje beszerezni. Nem csak a karácsonyi sütés-főzés tartozékai, hanem ebben a zimankós időben megvédnek a vírusoktól is. Ezenkívül számos egészségügyi hatása van a két ízletes összetevőnek.

A méz és a fahéj megelőzi a szívinfarktust, csökkenti a koleszterinszintet, könnyíti a légzést és erősíti a szívizom munkáját. A méz az egyetlen élelmiszer a világon, ami soha nem romlik meg és csak akkor kristályosodik ki ha hideg helyen tároljuk.

1. Húgyhólyag gyulladás: adjunk hozzá egy csésze langyos vízhez egy evőkanál mézet és két teáskanál fahéjat. Keverjük jól el – elpusztítja a húgyhólyagban jelenlevő baktériumokat.

2. Szívproblémákra: fél teáskanál mézet és egy teáskanál fahajat keverjünk el tejszínnel. Minden reggel fogyasszunk a keverékből, megakadályozza a szívroham kialakulását, csökkenti a koleszterin szintet, és erősíti a szívet.

3. Megfázásra: keverjünk össze egy csipet fahéjat, és egy evőkanál felmelegített mézet. Fogyasszuk három napon keresztül ezt az édes gyógyírt, és elmúlik a megfázás, kitisztulnak a melléküregek.

4. Köszvény: egy csésze meleg vízben oldjunk fel két teáskanál mézet és egy teáskanál fahéjat. Naponta kétszer fogyasszuk reggel és este.

5. Magas koleszterin csökkentésére: ez az ital kiváló azoknak, aki koleszterin problémákkal küzdenek. Keverjünk el 3 teáskanál fahéjat és 2 evőkanál mézet egy fél liter vízben. Naponta fogyasszuk.

Szerző: twice.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...