A nyers, szűretlen almaecet mindenek felett!


Hirdetés


A nyers organikus almaecet tápláló, organikusan termesztett almából készül és sok hasznos összetevőből áll, mert a nyers almaecetet nem pasztőrözik. Az almaecet két erjedési folyamaton megy át, ahol enzimeket és életet adó tápanyagokat erjeszt, amelyek az almaecetet az “élet erőművévé” teszik.

 A nyers almaecet egészségügyi előnyei

 • 1 evőkanál nyers almaecet 4 dl tisztított vízzel elkeverve étkezés után már régóta használt, természetes gyógyír gyomorégésre a mérgező gyógyszerek helyett.
 • A nyers almaecet segíthet a bélműködés szabályozásában, így gyorsabb ütemben eltávolítja a méreganyagokat a szervezetből.
 • Segít a bőrbetegségek és pattanások gyógyításában is, sima textúrát és megjelenést adva a bőrnek.
 • A nyers, szűretlen almaecet segíthet ízületi fájdalom és merevség esetén.
 • Az almaecet lebontja a zsírokat, így a szervezet képes felhasználni őket, azok nem tárolódnak tovább.
 • Az arizonai Állami Egyetemen elvégzett és a “Diabetes Care” című folyóiratban megjelent tanulmány szerint, az almaecet csökkentette a vércukorszintet.

A nyers bio almaecet még háziállatok számára is jó. Bolhák irtására lehet használni, valamint egy vízzel higított almaecetes lemosás egészséges, fényes szőrzetet eredményez.

Miért jó nekem a nyers almaecet?

Az almaecet jótékony összetevői miatt jobban fogjuk érezni magunkat, általában jobban fogunk kinézni, és több energiánk is lesz. Nézzünk meg néhányat az összetevők közül.

 • Kálium – harcol a törékeny fogak, hajhullás és orrfolyás ellen.
 • Pektin- szabályozza a vérnyomást és csökkenti a rossz koleszterin szintjét.
 • Almasav – ez a sav adja az almaecet vírusok, baktériumok és gombák elleni rezisztenciáját.
 • Kalcium – erős csontokat és fogakat eredményez.
 • Az almaecet alkalizáló összetevőivel segíti a szervezet megfelelő pH szintjének fenntartását.
 • Ecetsav – Úgy tűnik, hogy ez a sav lassítja a keményítő emésztését, ami azt eredményezi, hogy a vérbeni glükóz-szint lassabban emelkedik mint általában fő étkezések után.

A szűrt almaecet és a nyers, szűretlen almaecet közti különbségek

A szűrt almaecet egyáltalán nem hordozza a nyers bio almaecet előnyeit. A feldolgozás és desztilláció során megfosztják minden hasznos alkotórészétől, és végül egy élettelen anyag lesz az eredmény. A nyers, szűretlen bio almaecet- ami opálos, felhős, lebegő kis alkotórészekkel teli és pasztőrözetlen, ú.n. “anya ecet” hasznos a szervezet számára. Az “anyát” élő tápanyagok és baktériumok alkotják. Valójában látni is lehet azt leülepedve a palack vagy üveg alján.

Hogyan fogyasszam a nyers almaecetet?

Termelői mézzel összekeverve, az almaecet ízletes kezelést ígér. Nagyszerű és gyors energiaital. Ne feledje, hogy az “anya” idővel leülepszik az üveg aljára, így ha azt szeretné, hogy az ital a legegészségesebb összetevőket tartalmazza, ne feledje mindig felrázni az üveget. Egy nagy korsóban keverjen össze:

 • 2 evőkanál organikus és nyers, szűretlen almaecetet
 • 4 liter tisztított vizet
 • és adjon hozzá nyers termelői mézet, amíg elég édes nem lesz a keverék.

A Nyers méz ízletes adalék, de egyben növeli energiaszintünket és erősíti  immunrendszerünket. Nem ajánlom az almaecetet tabletta vagy kapszula formájában. Szárított, élettelen anyag megvásárolása csak pénzpocséklás. Nyers almaecet nagyon erős, így ajánlott mindig vízzel hígítva fogyasztani. A legjobb az egészben, hogy saját magunk is elkészíthetjük az almaecetet, nagyon gyorsan és nagyon olcsón.

Házi almaecet készítése

Szeretek szemétből kincset készíteni.  Amikor ráakadtam erre az egyszerű receptre, rögtön tudtam, hogy ki kell próbálnom. Kipróbáltam már arra, hogy a tejből írót, vagy a hajamból selymes és könnyen kezelhető hajkoronát varázsoljak magamnak. Sokan esküsznek emésztés segítő tulajdonságaira is. Szinte nulla költség mellett, minimális ráfordított munkával el lehet készíteni, kb. egy perc alatt! Na ez már valami!

Hozzávalók:

 • 6-8 (lehetőleg organikus) alma csutkái és héja
 • 2 ek. termelői méz
 • Szűrt, klórmentes víz, hogy ellepje a darabokat

Miután a almák egészét felhasználtuk valami finomság (almás pite, fahéjas almás kenyér vagy almaszósz) készítésére, helyezzük a fennmaradó csutkákat és héjakat egy széles szájú üvegbe.

Öntsük fel vízzel, és keverjük bele a mézet. Helyezzünk egy papírtörlőt az üveg tetejére és rögzítsik azt befőttes gumival. Hagyjuk a keveréket ázni 2 hétig, majd szűrjük le a folyadékot. Öntsük vissza a folyadékot az üvegbe és ismét takarjuk le a papírtörlővel.  Hagyjuk erjedni további 4 hétig, naponta kevergetve. Megkóstolva döntsük el, hogy megfelelően savas-e.  Ha igen, öntsük bele egy másik üvegbe, tárolásra.  Ha nem, hagyjuk még erjedni. Pár forintból kijön és nagyon egészséges! Kész is a szűretlen, bio almaecet!

forrás: http://naturahirek.com/a-nyers-szuretlen-almaecet-mindenek-felett-recepttel/

Hirdetés


Hirdetés betöltése...