A Motorola öngyógyító telefont tervez! Képes lesz a törött kijelzőt, magától helyrehozni!


Hirdetés

Nem pletyka: szabadalom. Sikerre ítélt próbálkozás lehet, hiszen minden második okostelefon azért megy a kukába, mert leejtették és tönkrement a kijelzője. Mindig ez volt az átka a méretes érintőképernyőknek, hát még a ma divatos faltól falig terjedő, csupa üveg kijelzővel szerelteknek. Vagy durva tokba rejtjük a látványos kijelzőt, ami a készülék legmutatósabb alkatrésze, vagy az első koccanástól pókhálósan repedni fog a több százezer forintos készülék.

dg

Mint az USA Szabadalmi és Védjegy Hivatala most kiadott szabadalmi engedélyéből kiderül, a Motorola – pontosabban immáron a Lenovo tulajdonolta Moto – olyan megoldásra készül, amely önjavító mechanizmussal ruházná fel a készülékeket.

Moto-ongyogyito-telefon-UDA-szabadlami-hivatal

A szabadalmi leírás szerint a megrepedt készülék hőre változó „memória-polimere” képes lenne visszanyerni eredeti alakját. Olyan alkalmazásra szintén utal a szabadalom, amivel a felhasználó kijelölheti a kijelző károsodott, gyógyítandó részét. Speciális gyógyító dokkolóról, s egyfajta vasalóról is szó esik. Ennyit lehet tudni egyenlőre, mert természetesen a konkrét eljárás szuper titkos, hisz jelentős szabadalomról van szó!

Hirdetés
Hirdetés betöltése...