A méreg amit nehéz elkerülni


Hirdetés


Tanulási nehézségek? Hiperaktivitás? Elhízás? Leptin érzékenység? Daganatos betegségek? Allergia? Migrén? Asztma? Látás zavarok? Depresszió? Fogamzási problémák? Memória gondok? Parkinson-kór? Alzheimer-kór?
a válasz: NÁTRIUM-GLUTAMÁT (E 621)

gluta

Mi a gond vele?

A Na-glutamát egy neurotoxin, vagyis idegméreg.
Tönkre teszi az agysejteket és többek között az agyalapi mirigy által irányított funkciókat.
A következő tüneteket okozhatja:
migrénes fejfájás, hányinger, hányás, hasmenés, asztmás rohamok, egyensúlyzavarok, mellkasi fájdalmak, erős szívdobogás, gyerekeknél viselkedési zavarok. Jelentkezhetnek allergiás tünetek is: bőrpír, orrfolyás, kiütések. Egyéni érzékenységnek megfelelően van, akinél a legkisebb mennyiség is azonnali reakciót vált ki van, akinél csendesen a felszín alatt munkálkodik. A gyerekek vannak a legnagyobb veszélynek kitéve, mert náluk a vér-agy gát fejletlenebb állapota miatt a mérgező anyagok könnyebben találnak utat az agyba. A legújabb kutatások szerint a Na-glutamát nem egyszerűen csak allergiát okoz, hanem idegi elváltozásokat is pl. Parkinson-, vagy Alzheimer -kór. Káros hatásáról már 1968-ban lehetett cikket olvasni egy neves amerikai orvosi lapban, azóta számos kísérlet bizonyította sejtméreg mivoltát.

Az 1970-es években, amikor a gyorsétkeztetés megkezdte piaci növekedését, a Na-glutamát használata óriási növekedésnek indult az élelmiszerekben. Ma már szinte mindenben megtalálható. A feldolgozott ételek többségében, valamint a gyors éttermi ételek több mint 90%-ban nagy mennyiségben jelenlévő anyaggá vált, levesporok, leveskockák, mártások, konzervek, fűszerkeverékek, fűszer sók, fagyasztott készételek, virslik, felvágottak, szójatermékek, üdítőitalok, burgonya szirmok, snack-ek, stb. elengedhetetlen alkotóeleme lett. Ez az anyag ráadásul függővé tesz bizonyos ételek fogyasztására.

Nem véletlen hogy a természetes ízű zöldségek, gyümölcsök nem ízlenek sok gyereknek, annyira hozzászoktak ennek az ízfokozónak az ételekben való jelenlétéhez. A média által közvetített reklámok ínycsiklandó ételei a „gondosan válogatott összetevőivel, íz varázslataival, íz rafinériájával”, szintén ezt a függőséget erősítik.

A Na-glutamát egy neurotoxin, vagyis idegméreg, az agyi neuronok közötti információ átvitelben játszik szerepet,mint a dopamin, a kábítószereknél (amfetamin származékok), ez tehát egy DROG!

Ezért a glutamáttal szennyezett ételek mellékhatásai pontosan megfelelnek a nikotin és kábítószer elvonás hatásaival (csoki függés megvan?, mellkasi fájdalom, dekoncentráltság, depresszió )

A gyártók pontosan tudják, hogy Ti tudjátok micsoda veszélyes szer ez, úgyhogy már nem használják az E621 jelölést, helyette bújtatott formában tüntetik fel. Íme néhány elnevezés:

– növényi fehérje(!) (hidrolizált protein, aminosavak, zöldség-fehérje kivonat)
– élesztőkivonat (autolizált élesztő, zselatin élesztő)
– minden ami “autolizalt”
– texturált fehérje (tejsavó fehérje, tejsavó-izolátumok)
– kazeinát (sodium caseinate, búza-kivonat, kalcium caseinate)
– malátakivonat (Maláta aroma)
– karragén (szójaszósz, szójakivonat(!), szójabab)
maltodextrin (bébitápszerekben is), bouillon
– IUPAC név sodium (2S)-2-amino-5-hydroxy-5-oxo-pentanoate
– gyűjtő nevek alatt: ízfokozók, “fűszerek”, mesterséges izésítés, természetes izésítés, aroma-azonos ízesítés

Előfordulása: bébiételekben(!), minden húskészítményben, minden tejkészítményben, készételekben, gyors-ételekben, ízesített üdítőkben, édességekben (pl. az összes csoki és csokiszármazékban), a többi műkajáról nem is beszélve…

Ha betiltanák ezt a szert, a fenti élelmiszereket nem lehetne értékesíteni! Mivel teljesen nem tudjuk kitörölni étrendünkből ezeket az élelmiszereket, ezért fogyasztásukat próbáljuk minimálisra csökkenteni, és amit csak lehet készítsünk el magunk! Ne Hagyjuk mérgezni gyermekeinket és magunkat!

Hirdetés


Hirdetés betöltése...