A májbetegek csodaszere a cékla. Ha ezt fogyasztod, megszabadulhatsz a méreganyagoktól is!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Nagyon fontos, hogy minden nap megegyünk egy-egy nagyobb adag zöldséget, és gyümölcsöt. A téli időszakban az egyik legfontosabb zöldségünk, amit könnyen beszerezhetünk, az a cékla.

Ennél egészségesebb zöldség nincs a Földön, és mégis kissé elfeledkezünk róla. Nagy előnye, hogy könnyen termeszthető, ezért bárki előállítja otthon a kiskertjében a szükséges vitaminbomba-mennyiséget. Erőteljes ízéért nem mindenki rajong, de, ha megtudod, hogy mennyi értékes tápanyag van benne, egyből megváltozik róla a véleményed.

Nagyon változatosan elkészíthető, lépjünk túl a céklasavanyúságon, hiszen fogyaszthatjuk nyersen megreszelve akár salátákba is. Facsarjuk ki frissen egy-két sárgarépa, és egy cékla levét, majd igyuk meg reggeli előtt fél órával. Ennél egészségesebben nem is kezdhetnénk a napot. Ha nem tudunk kibékülni az erős ízével, akkor egy alma levével is hígíthatjuk a keveréket.

cekla-salata

A céklalé egészségügyi hatásai:

-javítja a vérkeringést, csökkenti a magas vérnyomást
-nyugtató hatása van, javítja az erőnlétet
-erős antioxidáns, véd a káros szabadgyökök ellen

Készítsünk méregtelenítő sárgarépás, almás, céklalevet!

Hozzávalók:

  • 3 kisebb cékla
  • 1 alma
  • 2 sárgarépa

Elkészítés:

Mossuk meg alaposan a hozzávalókat, hámozzuk meg, vágjuk kisebb darabokra, majd turmixoljuk össze. Fogyasszuk evés előtt ez az egészséges, és tisztító hatással rendelkező levet!

Forrás: tudasfaja.com

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...