A magyar nők nem foglalkoznak a változó korral? Természetes módszerek


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

A tévhitekkel ellentétben a menopauza nemcsak kellemetlen tüneteket okoz, de bizonyos esetekben kapcsolatba hozható súlyos egészségügyi problémákkal is. Ma Magyarországon közel egymillió, 48-58 év közötti nő él, akik koruknál fogva érintettek, de sajnos többségük nem fordul orvoshoz – mondja Dr. Ács Nándor, a Magyar Menopauza Társaság elnöke.

A nők szervezete teljesen átalakul a késői negyvenes és korai ötvenes éveik tájékán. A nemi hormonrendszer (azaz a progeszteron és az ösztrogén szintjének) változása, a menstruációs ciklus elmaradása számos kellemetlen tünettel jár: hőhullámok, izzadás, álmatlanság, fokozott bőr és nemi szervi szárazság, hízékonyság. Sajnos ebben az időszakban a legtöbb nőnek megváltozik a hangulata is, gyakrabban sírnak, érzékenyebbé válnak, súlyos esetben akár depresszió is felléphet.

Dr. Ács Nándor, a Magyar Menopauza Társaság megválasztott elnöke ezzel kapcsolatban elmondta: a menopauzával járó kellemetlen tünetek, hőhullámok, izzadás, kedélyhullámzások mellett súlyos betegségek is felléphetnek, a szervezetben beállt változások következtében: az ösztrogén lecsökkent szintje ugyanis megnöveli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, illetvegyakori a csontritkulás is. A korábban létező menopauza központok mára nagyrészt megszűntek, így nincs szervezett kerete a változó korban lévő hölgyek kivizsgálásának. Emiatt valóban csak a betegeken múlik, hogy elmennek-e az orvoshoz. Ilyenkor minden hölgynek érdemes elvégeztetni különböző szűrővizsgálatokat, vérvizsgálatot, mammográfiát, megelőzve ezzel a komolyabb problémák kialakulását. Ráadásul az egyéb tünetek is enyhíthetőek különböző módszerekkel.

Japán keserűfű

A változó kor kellemetlen tünetei, így a hőhullámok, levertség, kedélyingadozás néhány megfontolandó praktikával, egészséges életmóddal, megfelelő táplálkozással és rendszeres mozgással is enyhíthetők. Az ártéri japán keserűfű kivonata például a kutatások szerint 75 százlaékkal csökkenti a hőhullámokat és az izzadást egyaránt. A nemi szervek szárazsága is felléphet, ami külső ápolószerekkel is kezelhető. Az alvásproblémáknál érdemes odafigyelni a zavartalan (hang- és fénymentes) körülmények megteremtésére és kerülni kell a nehéz ételeket közvetlenül lefekvés előtt. Természetesen a japán keserűfű kivonatának használata kiegészítendő rendszeres mozgással és relaxációs módszerekkel. A japánok és a kínaiak egyébként már évszázadok óta fogyasztják a növény szárát és gyökereit, mert úgy vélik, hogy öregedésgátló hatással bír.

Természetes módszerek – miben hisznek a sztárok?

Több öregedő sztár botox-szal vagy plasztikai trükkökkel próbál fiatalabbnak tűnni, de ezek olykor szörnyű eredményhez vezethetnek.

Ezekben a hetekben forgatják az új James Bond filmet, a jelenetek nagy részét Olaszországban, Rómában veszik fel. A címszereplőt alakító Daniel Craig partnere a minden eddiginél idősebb Bond-lány, az 50 éves Monica Bellucci lesz. Fotó: TIZIANA FABI/AFP/Getty Images

Jane Seymour testének rugalmasságát jóga- és tornagyakorlatokkal tartja formában,antioxidánsokban gazdag ételeket fogyaszt, és naponta megiszik egy-egy pohár jó minőségű fehér bort. Demi Moore szintén a keleti tanok léleknyugtató meditációiban, a jóga és a pilates alakformálógyakorlataiban hisz, emellett pedig nyers vegán diétán él, sőt még a kozmetikumok közül is csak a teljesen növényi eredetű, bio natúrkozmetikumokat használja. Monica Bellucci miniadagokat eszik, rengeteg vizet iszik, emellett pedig rendszeresen úszik és jógázik. Mindegyikük szép, és az alakjukat sem vesztették el.

 forrás

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...