A kukorica gyógyító és egyben fogyasztó hatása!


Hirdetés


Ki ne ismerné a kukoricát, sokan szeretjük nyáron előszeretettel fogyasztjuk sőt ki hitte volna de gyógyhatásáról is ismert növényünk. A legutóbbi időben a kukorica más néven török búza vagy tengeri termesztése nagyon elterjed, nem csak a mezőgazdaságban használjuk, sok helyen a konyhában is megtalálható és gyógyteát is készíthetünk belőle.

A kukorica virágzásának idején a levélhüvelyből fonalszerű “szakáll” más néven bajusz lóg ki amelyet a kukorica hajának is hívnak. (Talán emlékszünk néhányan, kiskorunkban a nagyszülőknél töltött nyaraláskor mennyit játszottunk a kukoricával és ilyenkor általában babát késztettünk belőle.) Ez a haj a növény gyógyhatású része. A virágzási idő júniustól augusztusig tart. A kukorica szakállát vagy haját a beporzás előtt kell levágni és árnyékában gyorsan megszárítani.

A húgyképző szervek betegségei, elsősorban kőképződés, szívödéma és vizenyők ellen a kukoricatea éppolyan hatásos szer mint vesegyulladás, hólyaghurut, köszvény és reuma esetén. Kisgyerekek, valamint idős emberek ágybavizelése esetén éppolyan sikeresen alkalmazható, mint vesekólika gyógyításában. Az összes említett betegség esetén 2-3 óránként ajánlatos egy evőkanállal bevenni ebből a teából.

Felhasználási mód: Teakészítés

1 púpozott teáskanál kukoricahajat 1/4 liter forró vízzel leöntünk, rövid ideig állni hagyjuk, nem édesítjük.

Forrás: zsoki

Hirdetés


Hirdetés betöltése...