A kókuszolajat eddig mindenki egészségesnek tartotta, de most ez is megdőlni látszik! Mégsem az? Sőt…


Hirdetés


Eddig szinte csak jót hallottunk a kókuszolaj egészségre gyakorolt hatásairól, de most “megérkezett” a lassan már szokásos cáfolat erre is.  A Harvard egyik professzora is úgy látja, ez nem igaz. – írja a The Guardian.

Sőt, Karin Michels epidemiológus szerint a kókuszolaj egyenesen az egyik legrosszabb dolog, amit fogyaszthatunk, és körülbelül annyira van jó hatással az egészségre, mint a színtiszta méreg. Erős állítások. A magyarázatot egy Freiburgi Egyetemen tartott előadás keretében mondja el a professzor asszony. Állítása szerint a kókuszolajban magas a telített zsírok aránya, amely emeli az úgynevezett LDL-koleszterin szintjét, és ezáltal a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát is. A kókuszolaj több mint 80 százalék telített zsírt tartalmaz, ami több mint duplája, mint a disznózsír esetében.

2017-ben a az Amerikai Szív Szövetség vizsgálta a kókuszolaj megítélését, és ők is hasonló véleményen vannak, illetve a Brit Táplálkozástudományi Alapítvány eképpen érvelt:

a kókuszolaj fogyasztható, de csak kis mennyiségben, mert tele van telített zsírban és nincs erős tudományos bizonyíték a pozitív egészségügyi hatásaira.

Nos kedves olvasó, nem volt szándékunkban újabb csalódást okozni önnek abban a “káoszban”, hogy mi egészséges és mi nem, mindössze közöltük a fenti eredményeket, és csak annyit tudunk tanácsolni, hogy a mértékletesség és változatos étrend, általában “védelmet” jelenthet még abban az esetben is ha az egyik orvos javasol valamilyen ételt, másik pedig nem!

Hirdetés


Hirdetés betöltése...