A kókuszolaj megöli a fogszuvasodást okozó baktériumokat


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Évtizedek után kiderült, hogy az állítólag artéria-eltömődést okozó kókuszolaj, a közelmúltban készített tanulmányok szerint nem csak hogy szívkímélő, egy sor más egészségügyi gondra is jó. A legfrissebb kutatások során kiderült, hogy a kókuszolaj megmentheti a fogakat.

Az ok? Kiderült, hogy az olaj képes felvenni a harcot a baktériumok okozta fogszuvasodás ellen. A tudósok a közelmúltban mutatták be munkájukat az őszi Általános Mikrobiológiai Konferencián a University of Warwickban, az Egyesült Királyságban. Mi több, a kókuszolajról az is beigazolódni látszik, hogy hatékony számos kórokozó ellen – így fontos, természetes fegyver az olyan fertőzésekkel való küzdelemben, amelyek antibiotikumokkal szemben már egyre ellenállóbbak lettek.

Az Athlone Institute of Technology kutatói Írországban tesztelték a kókuszolaj antibakteriális hatását oly módon, hogy emésztőenzimekkel az emésztéshez hasonló környezetet hoztak létre. Azt találták, hogy kókuszolaj lenyelés után képes arra, hogy a legtöbb Streptococcus baktériumtörzs, beleértve a Streptococcus mutans növekedését gátolja. Ez a fajta baktérium az elsődleges oka a fogak kilyukadásának, mert fog-károsító savakat termel.

kokusz

Most a tudósok azon dolgoznak, hogy megtudják, hogyan reagál a kókuszolaj a Streptococcus baktériumokkal molekuláris szinten, és milyen más típusú káros baktériumot vagy gombát képes megölni.

“A fogszuvasodás gyakran igen figyelmen kívül hagyott egészségügyi probléma, amely a gyermekek 60-90 százalékát és a felnőttek többségét érinti,” mondta Dr. Damien Brady, a kutatás vezetője egy sajtóközleményben.

Az enzim módosított kókuszolaj a fogászati higiéniai termékek kémiai adalékanyagok nélküli vonzó alternatívája lehet, különösen viszonylag alacsony koncentrációban. A növekvő antibiotikum rezisztenciával számolva fontos az, hogy figyelmünket a mikrobiális fertőzések elleni harc új módjaira fordítsuk.

Szerző: twice.hu

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...