A jó húsleves készítésének aranyszabályai! Ha betartod, tökéletes húslevest fogsz tudni készíteni!


Hirdetés

Alapos mosás és tisztítás után a húst fel kell tenni hideg vízbe, és első rottyanásig fel kell forralni, majd a koszos habos vizet le kell önteni! Ezután újra öntsd fel hideg vízzel, és már zöldségezheted és fűszerezheted is. Ha az ezt a sorrendet követed, már nem fog habosodni.

 

  • Mindig lassan főzd! A húslevessel nem szabad kapkodni!

 

  •  A jó leves titka a sok zöldség! Ne ételízesítővel akarj ízt adni neki, hanem sokféle zöldséggel: sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller, hagyma, esetleg burgonya. A belefőzött hagymáról mindig szedd le a barna héja!

 

  • Ha kész, hagyd egy ideig forrón állni, nem kell gyorsan leszűrni.

 

  • A tésztát mindig külön főzd!

 

 

forrás: egyazegyben.com

Hirdetés

Hirdetés betöltése..